U Splitu veliko slavlje: Vratio se Nikola Kalinić 1foto: HNK HAJDUK SPLIT

Hajduk je nameren da već ove sezone svrgne sa prestola zagrebački Dinamo i u tu svrhu uspeo je da dovede veliko pojačanje. Splićani su napravili značajan posao angažovanjem Nikole Kalinića, dokazanog napadača, koji je, inače, ponikao u Hajdukovoj školi fudbala.

Kalinić je u nedelju uveče odigrao poslednji meč za Veronu na gostovanju Juventusu i odmah se uputio ka svom rodnom gradu.

Trebalo bi da čini odličan tandem sa Marko Livajom, takođe rođenim Splićaninom, koji se fino adaptirao po povratku u hajduk.

Kalinić je po odlasku iz Hajduka karijeru gradio u Blekburnu, ukrajinskom Dnjepru, a potom je prešao u Fiorentinu. U toku trogodišnjeg mandata u ljubičastom dresu, bio je na pozajmici u Milanu, zatim je prešao u Atletiko madrid, ali je morao na novu pozajmicu u Romu. Od 2020. uspešno je igrao za Veronu u čijem je dresu na 32 utakmice postigao šest golova.

kod Igora Tudora ove sezone bio je uglavnom epizodista, međutim sa iskustvom napadača istančanog osećaja za gol, činilo se da ga hrvatski stručnjak neće pustiti da napusti ekipu pre isteka ugovora, na kraju leta.

Ipak, dve strane su se dogovorile i na opšte iznenađenje Kalinić se u 34. godini vratio u klub u kojem je ponikao. Sa Hajdukom je potpisao ugovor na godinu i po dana.

„Hajduk s velikim zadovoljstvom može da potvrdi da će naš tim u nastavku sezone biti jača za Nikolu Kalinića koji se posle više od 13 godina vraća na Poljud i preuzima svoj broj 9! Nikola u Hajduk stiže u 34. godini kao slobodan igrač pošto je raskinuo ugovor s Veronom“, saopštio je klub.

U svom prvom mandatu u belom dresu, Kalnić je na 79 utakmica postigao 44 gola. Mogao bi da debituje u nedelju, na Poljudu, kada Hajduk dočekuje Slaven Belupo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari