U Srbiji na "meti", u Engleskoj na ceni: Nemanja Vidić na pragu premijerligaške Kuće slavnih 1 EPA/ANDY RAIN

Legendarni kapiten Mančester junajteda kandidat za veliko prizanje.

Po ugledu na NBA, Premijer liga je napravila Kuću slavnih, čiji stanovnici su ili će to tek postati najbolji pojedinci u poslednje tri decenije fudbalskog prvenstva Engleske.

Danas je objavljena lista onih koji bi ove godine mogli da pređu njen prag, a među njima je i sabotirani kandidat za predsednika na nedavnim izborima u Fudbalskom savezu Srbije, Nemanja Vidić

Nekada beskompromisni štoper Mančester junajteda jedan je od trojice stranaca na spisku, uz češkog golmana Petera Čeha i vezistu iz Obale Slonovače, Jaje Turea.

Nominovani za 2023. godinu su i :Toni Adams, Sol Kempbel, Majkl Kerik, Endi Kol, Ešli Kol, Džermejn Defo, Les Ferdinand, Rio Ferdinand, Robi Fauler, Geri Nevil, Majkl Oven i Džon Teri.

U Kuću slavnih u ovoj turi mogu ući samo tri nova člana, a tamo ih od pre nekoliko dana čekaju i dvojica trenera, Vidićev šef – legendarni ser Aleks Ferguson i njegov kolega Arsen Venger.

Pre dve godine, njeni stanovnici su postali: Alan Širer, Tijeri Anri, Erik Kantona, Roj Kin, Frenk Lampard, Denis Bergkamp, Stiven Džerard i Dejvid Bekam, dok „klasu 2022“ čine: Vejn Runi, Patrik Vijera, Serhio Aguero, Didije Drogba, Vensan Kompani, Peter Šmajhel, Pol Skols i Ian Rajt.

Proglašenje novih „ukućana“ je 3. maja, a pobednici će biti odlučeni u glasanju na sajtu Premijer lige, počev od 10. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari