U Srbiju se vraćaju sa dve srebrne i pet bronzanih medalja u tekvondou 1

Marina Dor, Španija – Poslednjeg dana Evropskog prvenstva u tekvondou za kadete, koje se odžalo u španskom gradu Marina Dor, srpski reprezentativci osvojili su još dve bronzane medalje.

Vesna Ajduković iz TKD „Banjica“do mesta trećeplasirane u kategoriji do 59 kilograma došla je nakon pobede nad Ruskinjom, zatim Portugalkom i Slovenkom, da bi u polufinalu izgubila od kasnije šampionke iz Španije. NJen brat, Dimitrije takođe se borio za reprezentaciju, ali je u prvom kolu meč prekinut zbog povrede. Bronzu je u kategoriji do 65 kilograma osvojio i Marko Hreljac iz TKD kluba „Imperijum“. 

Srpska reprezentacija u zemlju se vraća sa ukupno sedam odličja – dve srebrne i pet bronzanih medalja. Prvog dana takmičenja bronzu je osvojila Katarina Jakšić iz TKD „Banjica“, drugog dana trijumfovala je Andea Bokan sa osvojenim srebrom i Relja Ivanković, koji je stekao bronzanu medalju. Trećeg dana srebro je reprezentaciji doneo Strahinja Milinković a u kategoriji mastera trećeplasirani je bio Marin Dujić.

– Čestitam svim našim reprezentativcima kao i trenerima reprezentacije na postignutim rezultatima. TKD „Banjica“ je na EP imala tri svoja takmičara i kući se vraćaju sa dve bronzane medalje. Rad sa ovom decom traje već šest uzastopnih godina i ceo klub je izuzetno ponosan na njih, posebno što je uložen veliki rad, strpljenje i odricanje. Takođe se zahvaljujem svim roditeljima i prijateljima kluba koji su sve vreme bili uz nas – rekao je za Danas Nebojša Rakić, prvi trener TKD „Banjica“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari