Ubedljiva pobeda Budućnosti u "Morači", Zvezda bez šuta i šansi za preokret 1Foto: BETAPHOTO/ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Košarkaši Budućnosti poprilično su lako savladali ekipu Crvene zvezde rezultatom 84:62 (22:18, 24:18, 13:15, 25:11) u 19. kolu ABA lige.

Crveno-beli su izgledali neprepoznatljivo loše tokom većeg dela utakmice i na kraju su zasluženo doživeli poraz koji ih po svemu sudeći neće omesti u nameri da ligaški deo sezone završe na prvom mestu na tabeli.

Zvezda ima skor 16-3, dok je Budućnost na učinku 14-5.

Budućnost je utakmicu otvorila serijom 6:0, Zvezda se ubrzo rezultatski vratila u meč, ali su izabranici Andreja Žakelja imali četiri poena prednosti na ulasku u drugu deonicu.

A u njoj su domaći sjajnom serijom došči do 14 poena prednosti – 39:25, da bi na poluvreme otišli sa plus deset – 46:36.

Zvezda je u trećoj deonici zaigrala mnogo mnogo bolje u napadu, stizala je u par navrata i do šest poena zaostatka, ali se za nešto pitala i ekipa Budućnosti.

Domaći su gotovo uvek imali pravi odgovor na Zvezdinu seriju i lako bi prednost vraćali na dvocifrenu.

Na ulasku u poslednju četvrtinu bilo je 59:51 za Podgoričane, ali su se sjajnim šutem za tri poena odvojili na velikih 68:55 i tu je zapravo bio kraj nadanjima beogardske ekipe da mogu da dođu do pozitivnog rezultata.

Do kraja susreta prednost domaćih je iznosila i preko 20 poena razlike, a Zvezda je večeras praktično bila bez šuta za tri poena što ju je koštalo mnogo boljeg izdanja.

Najefikasniji kod domaćih bio je Jogi Ferel sa 18 poena, dok je u gostujućoj ekipi bolji od ostalih bio Luka Mitrović sa 16.

Obe ekipe narednih dana očekuju obaveze u Evropi, Zvezda igra protiv Žalgirisa u Beogradu, dok se Budućnost sastaje sa Gran Kanarijom u Evrokupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari