Ubedljivi FMP i Partizan prvi polufinalisti Kupa Radivoja Koraća 1Foto: STARSPORT

Košarkaši FMP i Partizana ostvarili su ubedljive pobede u četvrtfinalnim duelima Kupa Radivoja Koraća i tako se plasirali u polufinale u kome će ukrstiti „koplja“ u subotu od 17 časova.

FMP je pobedio klub Sveti Đorđe sa 112:58, a Partizan tim Novog Pazara 102:72.

Jedan od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg Kupa, ekipa Svetog Đorđa, nije imala snagu za senzaciju, uprkos sjajno odigranoj prvoj četvrtini u kojoj su pogodili čak sedam šuteva za tri poena, ali su od druge četvrtine izabranici Vladimira Jovanovića „dodali gas“ i velikom serijom otišli na dvocifreni plus, a do kraja susreta su došli i do maksimalnih 54 poena prednosti.

Strateg FMP-a je pružio priliku svim svojim igračima, a najefikasniji je bio Stefan Đorđević sa 20 ubačenih poena.

Partizan je u duel sa Novim Pazarom ušao kao apsolutni favorit i tu ulogu je aktuelni šampion u ovom takmičenju u potpunosti opravdao.

Od samog starta utakmice bilo je jasno da će se „crno-beli“ za sve pitati, a na kraju su izabranici Andree Trinkijerija došli i do ubedljive pobede.

Već nakon pet minuta igre Partizan je imao dvocifrenu prednost, a od druge četvrtine je sjajno zaigrao i Đorđe Gagić koji je meč završio sa 27 poena i 12 skokova. Marko Pecarski je imao 14 poena,a Aleks Renfo i Džok Lendejl po 12.

na drugoj strani najefikasniji je bio Marko Radonjić sa 18 poena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari