Više od 200 učesnika trke "Srebrno jezero polumaraton" 1

Kao jedan od doprinosa razvoju i obogaćivanju sportskog turizma u opštini Veliko Gradište, održana je tradicionalna, peta po redu, međunarodna trka „Srebrno jezero polumaraton“, a organizator je bio Atletski klub VGSK.

Događaj je otvorila trka simboličnog naziva „Trčimo zajedno“ u kojoj su učestvovala deca različitog uzrasta, oblika i stepena invaliditeta. Ovu trku već dve godine organizuje humanitarna organizacija „Srbija velikog srca“ u okviru inkluzivnog programa terapije sportom koji ova organizacija realizuje od novembra prošle godine. Najmlađi sugrađani trčali su „Trku slatkiša“ i tako na najslađi način najavili polumaratonce koji su navijali i bodrili mališane.

Glavnu trku maratonaca otvorio je predsednik opštine Dragan Milić. Trku je istrčalo preko 200 takmičara, a pored učesnika iz Srbije u polumaraton su se uključili trkači iz Rumunije, Mađarske, Bosne, Makedonije i drugih zemalja u okruženju. U isto vreme startovala je i „trka zadovoljstva“ do jezera. Prvi na cilj stigao je Miroslav Dukadinović, dok je u ženskoj kategoriji najbrža bila Ivana Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari