Učestvovao na tri Mundijala, ali... : Neslavan rekord Hrvata Šerića 1 EPA/ANTONIO BAT

Penzionisani fudbaler ušao u anale Svetskih prvenstava.

Entoni Šerić, bivši reprezentativac Hrvatske rođen u Australiji, imao je privilegiju da učestvuje na Mundijalima u Francuskoj, Južnoj Koreji/Japanu i Nemačkoj, ali je završio karijeru bez ijednog nastupa na najvećim planetarnim smotrama.

„Šerić, solidni levi bek, bio je deo reprezentacije 1998., 2002. i 2006. godine, ali nikad nije ušao u igru. Robert Jarni je bio na vrhuncu forme u Francuskoj i na Dalekom istoku, a Marko Babić je bio starter u sve tri utakmice na prvenstvu u Nemačkoj“, stoji u tekstu britanskog Gardijana o fudbalskim bizarnostima, u susret SP u Kataru (20. novembar – 18. decembar).

Inače, osvajač trećeg mesta na prvom od tri pomenuta Mundijala igrao je u Hajduku, Parmi, Veroni, Laciju, Panatinaikosu, Bešiktašu i Karabuksporu, skupivši pride 16 nastupa za Vatrene, pre nego što je 2014. godine u portugalskom Olhanenseu okačio kopačke o klin.

Takođe, Šerić neslavan rekord deli sa golmanom Martinom Silvom, jer je i ovaj sa Urugvajem učestvovao na istom broju Svetskih prvenstava (2010, 2014, 2018), a da nigde nije nijednog minuta ušao sa klupe za rezerve.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari