Nova ekipa za nove akcije. Selektor seniorske vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičićobjavio je spisak igrača na koje računa u utakmici prvog kola A grupe kvalifikacija za Svetsku ligu, sa selekcijom Francuske 21. januara u Novom Sadu, među kojima prvi put posle Olimpijskih igara u Pekingu nema imena ljudi koji su ovoj zemlji doneli desetine medalja sa velikih takmičenja u poslednjoj deceniji. Vujasinovići Savićsu dobrovoljno otišli u reprezentativnu penziju, Ikodinovića su na to primorale posledice teške saobraćajne nesreće, Šefik ne želi više da sarađuje sa sadašnjim šefom stručnog štaba, dok se slavni tandem Šapić- Ćirićpovukao zbog nezadovoljstva stanjem i odnosima u srpskom vaterpolu, pa su njihova mesta podeljena mlađim naslednicima, pojačanih nekolicinom većdokazanih starosedelaca.

Pozvano je 15 igrača, od kojih su čak desetorica članovi najboljeg srpskog kluba Partizan Rajfajzena: Slobodan Soro, Branislav Mitrović, Filip Filipović, Živko Gocić, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Marko Avramović, Duško Pijetlović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović(Partizan), Gojko Pijetlović(Kataro), Miloš Ćuk (Vojvodina), Vanja Udovičić(Pro Reko), Slobodan Nikić(Olimpijakos) i Slavko Gak (Budvanska rivijera).

Srbija je inače svrstana u A grupu evropske zone, gde će u (po dva meča) sa trikolorima, Grčkom i Mađarskom pokušati da izbori plasman u narednu fazu Svetske lige, u kojoj brani šampionski trofej. U ovogodišnjem izdanju najkomercijalnijeg vaterpolo takmičenja učestvuje 20 reprezentacija sa svih kontinenata, koje će se boriti za šest mesta na finalnom turniru u Crnoj Gori (16-21. jun), pošto su dva rezervisana za Sjedinjene Američke Države i domaćina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari