Uefa i dalje pregovara s britanskom vladom o stranim navijačima 1Foto: EPA-EFE/ LAURENT GILLIERON

Evropska fudbalska unija (Uefa) pregovara s britanskom vladom o dozvoli stranim navijačima da dođu u London na utakmice u kasnijoj fazi Evropskog prvenstva kako bi izbegla premeštanje tih mečeva sa Vemblija.

Organizatori takmičenja imaju plan koji uključuje i premeštanje polufinala i finala u Budimpeštu, ako se ne postigne dogovor s vlastima u Londonu o izuzeću navijača od karantina.

„Uvek postoji plan za nepredviđene slučajeva, ali uvereni smo da će se poslednja nedelja turnira održati u Londonu“, navela je Uefa.

Navijači iz svih zemalja učesnica Evropskog prvenstva trenutno moraju da provedu najmanje pet dana u karantinu po dolasku u Britaniju.

Polufinala i finale Evropskog prvenstva trebalo bi da se odigraju 6. i 7, odnosno 11. jula na Vembliju.

Zbog porasta broja slučajeva korona virusa, planovi za ukidanje dodatnih ograničenja u Engleskoj pauzirani su do 19. jula.

Uefa je, međutim, obezbedila povećanje broja navijača na Vembliju sa oko 22.000 na 40.000 za jednu utakmicu osmine finala, polufinala i finale.

„Uefa je oduševljena što će kapacitet na Vembliju porasti na najmanje 50 odsto za mečeve nokaut faze“, navodi se u sapštenju Uefe.

„Trenutno razgovaramo s lokalnim vlastima kako bismo pokušali da omogućimo stranim navijačima da prisustvuju utakmicama, uz strogo testiranje i koncept ‘balona’ što bi značilo da će njihov boravak u Velikoj Britaniji biti kraći od 24 sata i da će njihovo kretanje biti ograničeno samo na odobren prevoz i mesto održavanja utakmica“, dodala je Uefa.

Evropska kuća fudbala je već zatražila da se nekim emiterima i predstavnicima sponzora dozvoli da prisustvuju utakmicama.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.