UEFA zadovoljna što FSS konačno ima predsednika i poručila Draganu Džajiću: Računajte na nas 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Luka Nikola, koji je bio predstavnik Evropske fudbalske unije (UEFA) na Izbornoj skupštini za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, izjavio je u Staroj Pazovi da je uveren da će FSS biti „u sigurnim rukama“.

Uprkos tome što je Nemanja Vidić povuka kandidaturu Nikola mu je čestitao na vođenju kampanje i istakao da su oba kandidata za predsednika FSS legende evropskog i svetskog fudbala.

– Imamo snažan i čvrst okvir, utemeljen pravno, sa dokumentima koji počivaju na načelima koji su važni: demokratija, odgovornost, razdvajanje organa vlasti – rekao je Nikola, a zatim dodao:

– Ove promene pratiće intervencije na regionalnom nivou. Krenuli smo od najnižeg nivoa hijerarhije, na gore i to ćemo krunisati novim izborom Izvršnog odbora za naredni mandat. Pravično je reći da je bilo dosta prepreka na tom putu, ali na kraju se broji rezultat.

Gost iz Niona je zatim uputio veliki broj čestitki i pohvala svima koji do sada vodili FSS, kao i onima koji će ih naslediti.

– Čestitam Bjekoviću i Šurbatoviću na uspešnom vođenju srpskog fudbalskog broda u ne tako povoljnim okolnostima. Sa reformama i modernizacijom treba nastaviti u budućnosti. Rekao bih nešto o izborima. Do juče smo imali dve legende, ne samo srpskog i evropskog fudbala, nego svetskog, koji su bili kandidati. Čestitam Vidiću, uprkos povlačenju kandidature, za vođenje kampanje, na svemu što je uradio, na njegovom doprinosu. Potreban je i da daje dalji doprinos srpskom fudbalu.

– Želim da čestitam Džajiću i njegovom timu, legendi svetskog fudbala. Ima veliko iskustvo, kao igrač i uspešni funkcioner fudbalskog kluba. Njegovim izborom će FSS biti u sigurnim rukama. Gospodine Džajiću, moći ćete da računate na pomoć UEFA za sve što radite i za sve napore koje budete preduzimali – rekao je izaslanik UEFA Luka Nikola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari