"Ova pobeda je vaš najveći poraz": Mirko Poledica se obratio Džajiću i napustio sednicu Skupštine FSS 1Photo by Pedja MilosavljevicStarsport.rs

Predsednik profesionalnih fudbalera Srbije „Nezavisnost“ i istomišljenik Nemanje Vidića, nakon „peckanja“ sa jednim od potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije, uputio poruku novom prvom čoveku FSS.

Pre nego što je Dragan Džajić dobio 78 glasova delegata, bez ijednog protivnog ili suzdržanog, Mirko Poledica je kao 79. prisutni od ukupno 85 skupštinskih glasača napustio sednicu.

S tim da se prethodno, sa govornice, lično obratio čitave dve godine čekanom nasledniku Slaviše Kokeze, koji je se sam povukao nakon optužbi da je saradnik kriminalnog klana Veljka Belivuka.

„Rekao bih za kraj da je ova pobeda vaš najveći poraz“, poručio je predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, inače jedan od pet potpisnika kandidature Nemanje Vidića.

Kao istomišljenik drugog predsedničkog pretedenta, koji je od borbe za čelnu poziciju u FSS odustao dan pre sednice najvišeg tela FSS, skrenuo je pažnju i dijalozima sa Branislavom Nedimovićem.

Za vreme svog prvog i drugog kritičkog komentarisanja izveštaja o radu nacionalnog Saveza i finansijskog bilansa FSS, iznetog od strane novog (starog) generalnog sekretara Jovana Šurbatovića.

Pre nego što je prvi put dobio reč, potonji potpredsednik FSS je Poledici, u svojstvu prvog čoveka skupštinskog Radnog predsedništva skrenuo pažnju na to da je dužan da se drži tema iz tačaka Dnevnog reda.

A, onda ga u jednom trenutku, opomenuo da mu je ostalo samo 60-ak sekundi od pet minnuta za obraćanje delegatima, medijima i gostima, što je poznati sindikalac nevoljno prihvatio, jer je smatrao da ne bi trebalo da se bude tako striktan kada se diskutuje o ozbiljnim stfvarima. Pogotovo što se niko drugi nije javio za reč.

Ubrzo je dočekao trenutak da vrati „lopticu“ doskorašnjem ministru poljoprivrede u Vladi Srbije i jednom od novopečenih bliskih saradnika FSS, koji je sve do ulaska Nemanje Vidića u ring slovio za sigurnog predsednika FSS. I za koga mnogi predviđaju da će zapravo, u praksi, umesto Džajića voditi FSS.

„Smejte se gospodine Nedimoviću, jer danas je radostan dan. Bira se predsednik“, pecnuo je Poledica Nedimovića, dok je sve vreme ležerno raspoloženi političar ćutao dok Poledica nije sišao sa „bine“.

„Hvala vam što brinete o mom osmehu. Znate kako se kaže, „ko se zadnji smeje najlepše se smeje“, uzvratio je Nedimović i zaključio ovu učtivu razmenu verbalnih udaraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari