Uhapšeno 12 osoba posle incidenta u Trabzonu, FIFA traži kazne za napadače na fudbalere Fenerbahčea 1Foto: EPA-EFE/STR

Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja saopštio je da je dvanaest osoba uhapšeno posle nasilja koje je izbilo nakon prvenstvene utakmice između Trabzonspora i Fenerbahčea.

Pored navijača koji su upali na teren, uhapšeno je i pet osoba koje su na društvenim mrežama pozivale na nasilje, dodao je ministar.

Po završetku utakmice koju je Trabzonspor na svom terenu izgubio sa 3:2, pristalice domaćeg tima su napali igrače i trenera istanbulskog kluba, a golman Dominik Livaković dobio je udarac u glavu.

„Apsolutno neprihvatljivo nasilje kome nije mesto u našem sportu, na terenu ili van njega. Svi igrači moraju biti bezbedni da se bave ovim sportom bilo gde na svetu“, napisao je na Instagramu predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino.

Uhapšeno 12 osoba posle incidenta u Trabzonu, FIFA traži kazne za napadače na fudbalere Fenerbahčea 2
Foto: EPA-EFE/STR

On je, takođe, pozvao vlasti da obezbede da se to poštuje i da odgovorni za incident u Turskoj budu kažnjeni.

Osuđujući „neprihvatljive“ događaje, Fudbalski savez Turske je u nedelju saopštio da će sankcije biti izrečene onima koji su odgovorni za incidente.

Incident u Trabzonu je poslednji u nizu na dugačkoj listi incidenata u turskom fudbalu.

Tursko prvenstvo je bilo prekinuto na nedelju dana u decembru nakon što je predsednik Ankaragučua udario sudiju posle utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari