Ujutro let, popodne utakmica 1 foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Naporan prvi dan vaterpolista Srbije na završnom turniru Svetske lige.

Vaterpolo reprezentacija Srbije tek danas prepodne stiže u Strazbur da bi posle kratkog odmora, već u 18.00, protiv branioca titule Crne Gore počela prvi meč na Fajnal-ejtu Svetske lige. S idejom da, kao i u svakom narednom do kraja borbi u grupi B i kasnije, pruži trenutni maksimum u sastavu bez nekoliko važnih i pošteđenih pojedinaca u kratkom vakumu između održanog Svetskog prvenstva u Budimpešti i predstojećeg kontinentalnog šampionata u Splitu.

– Idemo uvek na maksimum, mada je sastav drugačiji. Španija je stari rival, svetski prvak. Australija je u Segedinu bila težak protivnik, a Crna Gora je baš vaterpolo zemlja. Najvažnije će biti četvrtfinale. Dobro je da su stariji dobili malo odmora. Mi mlađi ćemo da pokažemo koliko možemo da odgovorimo zahtevima trenera – tako stvari percipira Marko Radulović.

Dimitriju Rističeviću ne sviđa se zgusnut raspored na završnom turniru takmičenja u kom je naša zemlja (u samostalnoj eri) osvojila rekordnih 11 medalja, od čega čak 10 zlatnih.

– Šest utakmica u šest dana će biti napor za sve ekipe, posebno je bitno četvrtfinale. Jak je turnir, kvalitetni sastava Amerike i Francuske, finalisti svetskog prvensta Španija I Italija su tu. Nema kalkulacija, idemo uvek na pobedu.

Uprkos svemu, Nemanja Vico veruje u dobar plasman.

– Svetska liga je test da vidimo koliko možemo pod stresom, umorom i pritiskom. Ulazimo u svaku utakmicu iz sve snage. Nema slabog rivala. Na kraju biće ovo vid dokazivanja za mlađu ekipu i naravno u funkciji Evropskog prvenstva u Splitu – zna naš reprezentativac šta su prioriteti ekipe prvog leta posle ozbiljnog podmlađivanja tima nakon odbranjenog olimpijskog zlata u Tokiju.

Kao i na SP prošlog meseca, trofejni selektor Dejan Savić daće priliku debitantima na najvećoj sceni, u seniorskoj konkurenciji, a to će ovog puta biti Bogdan Gavrilović iz kragujevačkog Radničkog i njegov klupski kolega Filip Branković.

Raspored Delfina

22. jul

Srbija – Crna Gora 18.00

23. jul

Španija – Srbija 16.00

24. jul

Srbija – Australija 16.00

* grupu A čine Italija, SAD, Francuska i Kanada

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari