Ukrajina kao test zrelosti 1Marko Pršić foto (Photo by Oliver Hardt - UEFA/UEFA via Getty Images)

Solidan otpor pružili su futsaleri Srbije favorizovanom Portugalu na startu Evropskog prvenstva koje se od 19. jaunara do 6. februara održava u Amsterdamu i Groningenu.

„Orlovi“ su čak i vodili 2:0 protiv aktuelnog svetskog šampiona, ali su na kraju poraženi sa 4:2. Naredni meč sa Ukrajinom, 23. januara biće od krucijalne važnosti za izabranike selektora Dejana Majesa, s obzirom na to da u narednu fazu prolaze po dve najbolje ekipe iz svake grupe.

Futsaleri Srbije stigli su na kontinentalni šampionat oslabljeni neigranjem čak petorice igrača. Pojedinci su morali da ostanu u izolaciji zbog korona virusa, dok su povrede sprečile Jovana Lazarevića i Miloša Stojkovića.

Ninoslav Aleksić ostao je u Beogradu zbog pozitivnog testa na korona virus, dok je Slobodanu Rajčeviću kovid 19 ustanovljen u Amsterdamu. Nikola Matijević po automatizmu je morao u karantin, s obzirom na to da je Bobanov cimer, tako da je Srbija protiv odličnog Portugala nastupila veoma oslabljena.

Slobodan Rajčević je „vezivno tkivo“ reprezentacije godinama unazad, dok je Jovan Lazarević verovatno najkompletniji igrač. Dobra stvar je što se mečevi u grupnoj fazi igraju sa nekoliko dana razmaka. S tim u vezi, „orlovi“ imaju četiri dana pauze do duela sa Ukrajinom, a potom čak pet pred megdan sa domaćinom šampionata, Holandijom.

Ukrajinci su poraženi na startu od Holandije (3:2), „orlovi“ bili bolji od Ukrajine na poslednjem Svetskom prvenstvu (5:2) kao i na prethodnom prvenstvu Evrope (2:1). Srbija neće imati prava na grešku; pobeda će predstavljati imperativ, pogotovo što će u poslednjem kolu puleni selektora Majesa igrati protiv domaćina Holandije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari