Ukrajinci pomerili mečeve "orlića" 1EPA-EFE/NEIL HALL

Zbog sprečenosti vršnjaka iz zemlje u ratu, omladinska selekcija Srbije u fudbalu neće ovog meseca igrati sa Holandijom i Norveškom.

„Orlići“ će martovskom terminu umesto utakmica elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrati prijateljski meč sa TSC-om.

Izabranici selektora Aleksandra Jovića trebalo je u Holandiji da se sastanu sa Norveškom i domaćinom, ali omladincima iz Ukrajine, međutim turnir je pomeren na prvu nedelju juna, sa nadom da će se ratni sukob sa Rusijom do tada završiti i da će sve četiri moći da uzmu učešće.

Selektor Jović odlučio je da iskoristi ovaj termin i za pripremni meč u Bačkoj Topoli (26.mart u 14 časova) za koji je pozvao većinu igrača na koje računa za duele u Holandiji te se na spisku našlo 23 imena.

Od golmana u igri su: Ognjen Lukić (Radnički, Kragujevac), Marko Ćopić (Radnički 1912, Sombor), Mateja Gočmanac (Teleoptik), dok odbranu čine: Stefan Leković (Grafičar), Mihajlo Ilić (Partizan), Mateja Milovanović (Ajaks), Nemanja Đeković (Napredak), Uroš Lazić (Grafičar), Stefan Despotovski (Grafičar), Nemanja Krsmanović (TSC) i Stefan Živković (Voždovac).

Srednji red čine: Vladimir Miletić (Vojvodina), Nikola Petković (BASK), Nikola Stanković (Crvena zvezda), Jovan Mituljikić (Grafičar), Nikola Knežević (Grafičar), Đorđe Gordić (Mladost, Lučani), a za napad su predviđeni: Nikola Mituljikić (Grafičar), Uroš Kabić (Vojvodina), Nemanja Motika (Crvena zvezda), Ognjen Ajdar (BASK), Petar Ratkov (TSC), Marko Lazetić (Milan).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari