Umetnici spremni za Festival "Art-fudbal" 1Foto: Art - football Serbia /facebook

Humanitarnom prijateljskom utakmicom između umetničkih selekcija Srbije i Slovenije, privode se kraju pripreme za učešće na Sedmom svetskom fudbalskom prvenstvu za umetnike, Festival „Art-fudbal“, koje će se održati od 2. do 13. juna u Moskvi.

Ulaz na utakmicu je bio SMS poruka 265 na broj 3030, a sav prihod ide za Miloša Stefanovića, kome je potrebno još oko 50.000 evra za operaciju bubrega, prenosi RTS.

Glumci kao reprezentativci Srbije u „Art fudbalu“, zajedno sa timom u kome su i muzičari, plesači ali i profesionalni fudbaleri stariji od 40 godina spremni su i za Moskvu gde idu drugi put.

Slovenija na Svetskom prvenstvu u „Art fudbalu“ učestvuje peti put. Međunarodni fudbalski i muzički festival koji se održava u Rusiji već 10 godina jedan je od najznačajnijih svetskih sportskih i muzičkih događaja u podršci ideja humanosti i dobrote.

„Ovo je udruženje generalno humanitarno, delujemo kroz kulturu, umetnost i sport, tako da nam je to osnovni neki cilj da malo probudimo omladinu“, kaže muzičar Bane Lalić, takođe reprezentativac Srbije u „Art fudbalu“.

Umetnička reprezentacija Srbije igraće u grupi sa selekcijama Slovenije, Izraela i Italije. U Moskvi će se timu pridružiti glumac Miloš Biković i Emir Kusturica. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari