UNIKS mora za crveno-bele 1Dejan Radonjić foto Peđa Milosavljević /Starsport

Umeli su crveno-beli da se isprse protiv Uniksa; od poslednje pobede nad „zelenima“ prošlo je skoro pet godina i u tom intervalu ruski klub postao je finansijski dovoljno moćan da angažuje i renomirana imena iz NBA lige.

Klub iz Kazanja možda je ove sezone i najprijatnije iznenađenje u evroligaškim okvirima i sigurno jedan od negostoljubivijih domaćina, čega su u redovima Crvene zvezde i te kako svesni pred večerašnji meč u 26. kolu Evrolige (17.00).

Tim Velimira Perasovića pobeđivao je ove sezone kod kuće i ekipe formata Barselone, Efesa, Milana, Reala… ne dozvoljavajući im da prebace sedamdeset poena. „Zeleni“ su kapitulirali protiv Olimpijakosa i CSKA u okolnostima kada je protivnik prelazio osamdeset ubačenih poena – dakle na posed više.

Zvezda je tim koji teži kontroli tempa i igranja na „posed manje“ što su činjenice koje odgovaraju Uniksu.

Premor je možda u ovom trenutku i veći protivnik u odnosu na snagu i kvalitet Uniksa koji je zaista neupitan. U odnosu na prethodna gostovanja od izlaska iz kovid izolacije, crveno-beli su u Kazanj otputovali čarterom, ali bez Maika Cirbesa, koji još uvek oseća posledice povrede u duelu sa Monakom.

UNIKS je u prvom međusobnom meču u Beogradu demonstrirao silu i Zvezdu preslišao sa 20 poena razlike. Nedavno su vratili provereno nisko krilo Džona Holanda, što bi trebalo da dodatno poveća produktivnost „zelenih“ u igri u tranziciji.

– Pre svega treba reći da se radi o kvalitetnom protivniku koji nije samo protiv nas pokazao kvalitet. Individualno su izuzetno jaki, atletski takođe. Sigurno nas čeka težak zadatak. Oni su najavili ambicije pred početak sezone, rekli su da napadaju Top 8. Naravno da su tako i ušli u sezonu i pokazali su to na mnogim utakmicama, uključujući i duel u Beogradu. Mi smo u januaru imali veliku pauzu što je posebna problematika u ovom delu sezone. – podsetio je trener Radonjić na probleme koje ekipa rešava u hodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari