Univerzitet u Parmi proizveo Ančelotija u doktora nauka, ali i u selektora Brazila 1Foto: EPA-EFE/Javier Lizon

Trenera španskog fudbalskog velikana Reala Italijana Karla Ančelotija (64) pitajte ove sezone šta god poželite, samo ga ne pitajte da li zaista od juna 2024. preuzima brazilsku reprezentaciju.

Iako je to, izgleda, svršena stvar, petostruki evropski klupski prvak, koji nikada nije vodio neki državni tim, tvrdokorno odbija da se izjasni o tome – sledeće pitanje, molim.

Univerzitet u Parmi, gradu u čijem je istoimenom klubu počeo seniorsku igračku karijeru 1976, a i trener mu je bio od 1996. do 1998, ukazao mu je veliku počast.

 

Dodelio mu je titulu počasnog doktora u oblasti „nauke i metoda preventivne i adaptibilne fizičke aktivnosti“. Ančeloti, naravno, nije pohađao nastavu i nije izlagao disertaciju već su doktorske lovore zaslužili njegova dostignuća i ime koje je stekao u najvećim evropskim klubovima.

Na svečanoj ceremoniji rektor Paolo Andrei je o italijanskom treneru govorio biranim rečima, ali je, veličajući novog doktora, prešao preko praga njegove tajnovitosti.

„Sledeće godine Karlo će imati izuzetnu avanturu, koja će mnogim trenerima ostati nedosanjani san – sedeće na klupi brazilske reprezentacije. Divljenje koje osećamo prema njemu je bezgranično“.

I u zvaničnom obrazloženju zbog čega se Ančelotiju dodeljuje vredna titula napisano je da će Ančeloti od 2024. biti selektor petostrukog svetskog šampiona.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari