"Uopšte nije prijalo": Tomi Pol priznao koliko je teško biti ubedljivo potučen od Đokovića 1EPA-EFE/JOEL CARRETT AUSTRALIA

Amrički teniser nije negirao veliku razliku u kvalitetu, u korist srpskog kolege.

Novak Đoković nije bio briljantan kao u prethodna dva nastupa na ovogodišnjem Australijen openu, ali njegova polufinalna pobeda u tri seta nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

„Kul je izaći na teren u polufinalu, ali uopšte mi nije prijalo da budem ovako potučen. Bilo je sjajno videti nivo na kojem sam sada i saznati koliko moram da budem dobar da bih pobedio igrača kao što je on. Mislim da je bilo dobro iskustvo. On mi nije dozvolio da sprovedem u delo nijedan plan koji sam imao“, rekao je Tomi Pol posle meča.

Mada je sa svojim trenerom imao određene planove i strategiju nije stigao skoro ništa od toga da sprovede delo, pa mu se otpor sveo na osam uzetih gemova, od čega pet u prvoj trećini duela.

„Hteo sam da igram servis-voleje, a nisam odigrao nijedan. I jako je teško kada to nisam uspeo i pored toga što sam imao dobar procenat prvog servisa. A on je stalno vraćao duboke lopte, pogađao je osnovnu liniju i automatski me bacao u defanzivu. Hteo sam da igram i dropšotove.

Nisam imao priliku da odigram nijedan, jer je Novak stalno vraćao loptu duboko. Plan mi je bio i da slajsovima menjam ritam meča, promašio sam prva tri pa sam odustao i od toga. Dakle, nisam uspeo ništa od toga da sprovedem u delo, jer je on igrao tako dobro“, objasnio je svoju nemoć Amerikanac.

I nije se libio da se nakloni majstorstvu vlasnika 21. grend slem titule, od čega je čak devet osvojio na Australijen openu, u čijem finalu 29. januara igra sa Grkom Stefanosom Cicipasom.

„Novak je neverovatan igrač, pogotovo ovde u Australiji. Niko zaista ne želi da ga vidi ovde u svom delu žreba. Ali u polufinalu grend slema nema slabih igrača, zato mi je igranje protiv njega bilo kul iskustvo. Znao sam da će on da igra jako, jako dobro, samo sam želeo da i ja budem bolji nego što sam bio“, istakao je Tomi Pol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari