Upaljena lampica: Fudbaleri Zvezde tvrde da su izvukli pouke iz poraza od Helsinkija 1Foto: STARSPORT

Poraz od Helsinkija nije rezultatski zaboleo Crvenu zvezdu, pošto je prošla u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je zato upalio crvenu lampicu kod trenera Vladana Milojevića, koji je bio veoma kritičan prema ekipi.

Igrači crveno-belih toliko su u revanšu potcenili Helsinki da su ekipi koja u Beogradu praktično nije prešla centar dozvolili da im u Finskoj dva puta zatrese mrežu (2:1).

Fudbaleri Zvezde tvrde da su u Helsinkiju izvukli pouku i da im se greške kod dva olako primljena gola sigurno neće ponoviti protiv Kopenhagena. Kako ekipa iz Danske već u utorak dolazi na stadion „Rajko Mitić“ u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za elitno takmičenje, vremena za ispravljanje „krivih Drina“ praktično nema.

Zvezda je superligaški meč protiv Voždovca odložila da bi ekipa mogla da odmorna dočeka Kopenhagen, mada bi posle finske avanture treneru Milojeviću možda sad i dobrodošla utakmica protiv slabijeg rivala kako bi isprobao i uigrao još neke taktičke kombinacije. Meč protiv Kopenhagena biće za Zvezdu je presudan iz nekoliko razloga.

Ukoliko pobedi danski klub, postaće nosilac u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, što znači da neće moći da dobije izuzetno jakog rivala poput prošlogodišnjeg polufinaliste Ajaksa. Istovremeno bi prolaskom u četvrto kolo crveno-beli obezbedili učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, čime bi sa svojih leđa sigurno skinuli veliko breme.

– Ovaj poraz treba da nam bude lekcija da se dobro pripremimo za Kopenhagen i da protiv njih obezbedimo najmanje Ligu Evrope. Treba da se trgnemo i dobro koncentrišemo za dalje, ovo je odlična opomena za sve nas. Ako uđemo u utakmicu u utorak kao što smo protiv Helsinkija u Beogradu, onda nema problema – rekao je golman Zvezde Milan Borjan.

Miloš Degenek je u finišu meča u Helsinkiju ušao u igru umesto Hoze Kanjasa. Nije isključeno da reprezentativac Australije protiv Kopenhagena zauzme možda mesto u prvom timu.

– Najbitnije je da smo prošli. Imamo vremena da se oporavimo i pripremimo za Kopenhagen. Nije lepo kada se izgubi, ali važno je da smo prošli. Moglo je i bez tih primljenih golova, ali dobro… Čeka nas sad jedna vrlo jaka ekipa. Mislim da će Kopenhagen igrati u formaciji 4-4-2, ali ne treba mi njima da se prilagođavamo nego protivnici nama – istakao je Degenek.

Strelac spasonosnog gola za crveno-bele Dušan Jovančić tvrdi da je u Finskoj ekipa imala loš dan i da se takva igra sigurno neće ponoviti.

– Nismo zadovoljni, pogotovo što smo primili dva gola, a to nije karakteristično za nas. Idemo dalje, imamo vremena da ispravimo greške do Kopenhagena i verujem da hoćemo – zaključio je Jovančić.

Borjan simulirao povredu

Milan Borjan je početkom drugog poluvremena, posle prvog gola Helsinkija, ležao na travi nekoliko minuta dok mu se ukazivala lekarska pomoć. Ispostavilo se da povreda nije ozbiljnije prirode, a da je golman samo želeo da ukrade za svoj tim što više vremena.

– Nije strašno, nije to bio jak udarac nego sam hteo da smirim malo ekipu, da se saigrači odmore – rekao je Borjan.

Prodaju se karte za Kopenhagen

Crvena zvezda je juče pustila u prodaju karte za meč sa Kopenhagenom, koji se igra u utorak (20.45). Ulaznice za severnu tribinu koštaju 800 dinara, za istočnu 1.200, za zapadnu 1.500, dok za VIP tribinu treba izbrojati 2.500 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari