Uradili smo mnogo više od realnog 1Foto: Starsport

Crvena zvezda je u 7. kolu ostvarila najubeljiviji tirjumf u istoriji svojih nastupa u Evroligi (81:48). Istovremeno, velikan poput Panatinaikosa, doživeo je najveći poraz u najelitnijem rangu takmičenja tako da će obe ekipe još dugo pamtiti večerašnji nastup.

Crvena zvezda je nastupila bez Nikole Ivanovića i Erona Vajta, dok Maik Cirbes uopšte nije ulazio u igru.

Nakon četiri vezana poraza, crveno-beli su ostvarili istorijski trijumf, koji po mišljenju Dejana Radonjića nije bio i u formi najbolje evroligaške partije, ali jeste jedne od najboljih.

„Pre svega, ostvarili smo važnu pobedu posle nekoliko uzastopnih poraza. Još je važniji način kako smo odigrali večeras. Na oba kraja terena jako dobro, ali nema prostora za razmišljanje o tome, već moramo da se okrenemo sledećoj utakmici“, istakao je trener Crvene zvezde.

Crnogorski stručnjak zadovoljan je učinjenim u dosadašnjem delu sezone, uprkos tome što je od pet evroligaških poaraza, Zvezda na par utakmica nije ličila na tim kadar da bude ravnopravan sa najvećim evropskim takmacima.

„S obzirom na sve mi smo uradili mnogo, mnogo više nego što je realno. Sa svim problemima koje imamo i koji traju, u ovakvom ritmu… Mi smo uradili smo baš mnogo više od realnog. Ovo nije najbolja utakmica Zvezde, ali jeste jedna od najboljih“, iskren je Radonjić posle treće evroligaške pobede ove sezone.

„Sasvim je jasno da posle ovako dobro odigrane utakmice, gde smo uradili stvarno mnogo toga dobrog, gde nemam čak ni prostor da nešto zamerim, normalno je da sam zadovoljan. Nema prostora za drugačije razmišljanje, ali svakako moramo da se okrenemo sledećoj utakmici. U Zadru takođe moramo da odigramo dobro, posle nas čekaju nove obaveze u ritmu kakav jeste. Zato treba biti oprezan sa analizama svega, pogotovo posle toga što smo odigrali 11 utakmica u 27 dana“, podvukao je Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari