Urednik čuvenog Forbsa drži stranu Đokoviću 1EPA/AHMAD YUSNI

Američki političar i milijarder smatra nerazumnim verovatno neučestvovanje srpskog tenisera na grend slemu u njegovoj domovini.

Dok neki smatraju da Novak Đoković treba da ispašta zbog sopstvenog izbora da se ne vakciniše protiv korona virusa, odnosno mora da se pomiri s tim da će mu pandemija kovida 19 i propisi drugih država do daljnjeg otežavati trku za zvanje rekordnog osvajača grend slem turnira, dotle drugi smatraju da nije u redu da zbog takvog svog stava zaostaje za Rafaelom Nadalom (21:22).

Poslednji koji mu je pružio podršku u toj borbi s vetrenjačama je Stiv Forbs, urednik prestižnog poslovnog magazina Forbs, unuk osnivača istog i jedan od viđenijih članova Republikanske stranke.

„Mekinro je u pravu kada napada vlast koja brani čoveku koji je osvojio 21 grend slem da igra na US openu samo zato što nije vakcinisan. To je primer birokratskog sr**a“, napisao je Forbs na Tviteru, nadovezavši se tako na raniji komentar čuvenog teniskog veterana da „nema logike“ da se ne dozvoli ulazak Đokoviću na teritoriju SAD.

Iako važeči propisi Sjedinjenih Američkih Država ne dozvoljavaju boravak nevakcinisanih stranaca u toj zemlji. Inače, pobednik poslednjeg Vimbldona iz istih razloga nije branio tron na Australijen openu, nema ga na aktuelnom Mastersu u Sinsinatiju, a nije učestvovao ni na turnirima te klase u Majamiju, Indijan Velsu i Montrealu. Zbog čega je pao sa vrha ATP liste.

Ovogodišnje Otvoreno prventvo SAD u tenisu počinje 29. avgusta, a organizatori su u više navrata naglasili da se neće zauzeti za trostrukog šampiona takmičenja u Njujorku, odnosno tražiti izuzeće za Đokovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari