Uskoro će terati vaterpoliste da pričaju kako ih je Vučić naučio da plivaju 1Foto: STARSPORT

Sagovornici Danasa različito komentarišu to što je u ugovoru o finansijskoj pomoći vaterpolo klubovima navedena stavka obaveze zahvaljivanja Vladi Srbije u sredstvima informisanja.

Dejan Stevović, novinar Sportskog žurnala

Nemam potpunu informaciju oko tog sastanka. Trebalo bi proveriti kod klubova i od njih dobiti pravu informaciju u vezi sa onim što su potpisali. Inače, mislim da svim sportskim savezima Vlada treba da dodeli veća sredstva bez obzira na uslove.

Smiljan Banjac, sportski novinar

Gadljiv sam na intenzivno mešanje politike u sport. Činjenica je i nažalost dugogodišnja praksa da političari sede u klubovima i reprezentacijama. Stanje koje je nenormalno u razvijenim društvima. O konkretnom zahtevu Vlade ne bih jer je bez presedana sraman na bezbroj načina. Sraman kao i politika same Vlade.

Konstantin Samofalov, funkcioner Socijaldemokratske stranke

Aleksandar Vučić je diktator koji može da vlada jedino u podaničkom sistemu. Opšte je poznato da je njegovim dolaskom na vlast počela i hajka na Sportsko društvo Partizan. Nakon što je najveći evropski vaterpolo klub Partizan doveden do propasti, uprava koju ne želim da komentarišem, posegla je za onim što Vučić najviše voli: udvorništvo i ulizištvo. Ovo nije pitanje Partizana, već urušavanja čitavog društva, koje ovaj režim milom ili silom polako pretvara u svoje sluge.

Bojan Pajtić, bivši predsednik Demokratske stranke

To je prostačka zloupotreba javnih sredstava u svrhu reklamiranja naprednjačkog režima novcem građana, dakle – tuđim. Klika koja je uzurpirala ovu državu tretira javni novac kao svoj, državnu svojinu kao sopstvenu prćiju, a građane Srbije kao podanike. Uskoro će terati vaterpoliste da pričaju kako ih je Vučić naučio da plivaju, a fudbalere da ih je Brnabićka naučila da pikaju loptu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari