Uspeh mladih fudbalera 1Foto: STARSPORT

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na prvenstvo Evrope u
Poljskoj naredne godine, pošto je večeras u Dramenu u revanšu baraža izgubila od Norveške sa 1:0 (0:0) i sačuvala prednost od 2:0 iz prvog susreta.

Domaćini su do pobede stigli pogotkom Mohameda Eljanuija u 70. minutu, ali do kraja susreta nisu imali ni jednu priliku da nadoknade zaostatak iz Beograda.

Reprezentacija Srbije u finišu je imala nekoliko šansi da izjednači, ali je Ognjen Ožegović u par navrata loše šutirao, da bi u 90. minutu pokazao neverovatnu sebičnost kada nije dodao loptu slobodnom Mijatu Gaćinoviću koji bi imao „zicer“.

U završnici su Norvežani ostali sa igračem manje, jer je Trondsen na ivici šesnaesterca s leđa povukao i oborio Ožegovića, pa do kraja nisu uspeli ozbiljnije da ugroze naš
gol.

Tako su naši mladi fudbaleri, prvaci Evrope iz 2013. i prošlogdišnji šampioni sveta, još jednom obezbedili učešće na završnom turniru kontinentalnog prvenstva, a protivnike u prvoj fazi takmičenja dobiće 1. decembra, kada će u Krakovu biti obavljen žreb.

Norveška: Rosbah, Haraldseid, Groner (Samuelson, 90), Trondsen, Fosum, Zahid (Beriša, 55), Odegard, Meling, Daeli (Serlat, 76), Eljunusi, Selnes.

Srbija: V. Milinković Savić, Gajić, Lazić, V. Jovanović, Antonov (Ristić, 90), N. Maksimović, Grujić, S. Milinković Savić – Živković (Gaćinović, 46), Čavrić, Đurđević
(Ožegović, 72).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari