"Utakmice su luksuz, igrači imaju snage...": Zvezdin presek stanja iz ugla Miloša Milojevića 1Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Trener srpskog šampiona tvrdi da su crveno-beli spremni da izdrže sve takmičarske obaveze do kraja godine.

Crvena zvezda je porazom od Ferencvaroša u Budimpešti, ovog četvrtka (2:1), ugrozila prezimljavanje u Evropi, a već sutra (14.00) nastavlja odbranu titule protiv kragujevačkog Radničkog 1923.

„Igrači imaju snage u svojim nogama da odigraju svih 15 mečeva do kraja, možda ne svi. Znamo koji fudbaleri nam se više troše, a koji manje. Probaćemo sa minimalnim rotacijama. Mislim da nam je najbitnija motivacija. Igrači moraju da shvate da su utakmice luksuz, zbog njih živimo. Tu imamo odgovornost prema sebi i navijačima da uvek budemo na maksimalnom nivou i postižemo najbolje rezultate“, rekao je danas Miloš Milojević.

Šef stručnog štaba kluba sa „Rajka Mitića“ kaže da je već predao upravi „spisak želja“ za zimski prelazni rok, jer je očigledno da su ekipi, i pored nemalog letnjeg prometa, potrebne određene promene.

„To je više pitanje za skauting službu i sportskog direktora. Znaju želje koje imam i to nije daleko od njihovih. Sagledavamo objektivno na kojim pozicijama nam trebaju igrači. Posedujemo veliku grupu fudbalera, a da bi bilo dolazaka mora da bude i odlazaka. Ne treba nam preobimna grupa gde imamo veliki broj neiskorišćenih igrača“.

Za njegov pojam, Crvena zvezda može do nokaut faze Lige Evrope, eventualno Lige konferencije, ali su joj trenutni prioritet bodovi u Superligi Srbije.

„Smatram da konstantnost imamo, s tim što jačina protivnika varira u Evropi i prvenstvu. Bilo bi idealno da od kada sam došao u Crvenu zvezdu da smo sve utakmice dobili, to bi bilo perfektno. Međutim, igrali smo protiv dobrih ekipa. Ni na jednoj utakmici se nismo obrukali. Osim, ponoviću opet gde nisam bio zadovoljan odnosom, zalaganjem i kontrolom utakmice, a to je Trabzonspor.

To je više bio dan gde su dve dobre ekipe imale loš dan, pa taj tim koji ima malo bolji dan pobedi. Monako kući i Ferencvaroš na strani su utakmice gde smo nezasluženo ostali “praznih ruku”. To je fudbal i Evropa, mala dekoncentracija, nedisciplina, komocija se kazni. To je nešto što moramo da znamo, a ne da učimo, jer toliko dugo igramo u Evropi. Fali nam konstantnost u Evropi“, rezonuje Milojević.

Crvena zvezda drži prvo mesto na tabeli SLS, sa 32 boda iz 12 mečeva a do početka Svetskog prvenstva u novembru mora da odradi i dve odložene utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari