Optužbe za utaju poreza (oko 14 miliona evra) od strane španskog tužilaštva, ipak ne predstavljaju dovoljan razlog da portugalski as promeni sredinu u 32. godini.

Prevejani advokati procenili su da će se, kao i na primeru Lionela Mesija, sve završiti nagodbom i eventualnom uslovnom zatvorskom kaznom, što neće imati značajniji uticaj na lik i delo uvređenog Ronalda.

– Ronaldo ima ugovor do 2021. godine. Ono što znamo je da je rekao saigračima da je ljut. Mediji su svašta pisali i ne mogu da im dam preveliku važnost. Pričaćemo posle Kupa konfederacija – rekao je predsednik Reala, Florentino Perez, za „Espanja radio“.

Ronaldo je navodno poručio predsedniku Reala da ga pusti da pređe u drugi klub i da napusti Španiju, iritiran optužbom da je na Devičanskim ostrvima sakrio 14,7 miliona evra zarađenih na osnovu prodaje autorskih prava, odnosno izostankom zaštite giganta sa „Santijago Bernabeua“.

– On je čovek od integriteta i ispunjava sve svoje obaveze. Postoji mnogo ljudi koji žele da ga povrede, a mi smo oduševljeni što je u Realu. Uveren sam da će ostati – optimista je Perez.