Uz dobar vetar iz Čaira 1Kaća Tomašević Foto: Rukometni savez Srbije

Posle fantastično odigranog drugog poluvremena niške utakmice sa Švedskom, odnosno rezultatskog preokreta u režiji maestralne golmanke Katarine Tomašević, najbolje rukometašice Srbije imaju priliku da se još jednom pobedom nad istim rivalom, ove subote u Ševdeu,“ušanče“ na prvom mestu u Grupi 3, definitivno potvrde plasman na prvenstvo Evrope krajem godine i sebi omoguće bolju startnu poziciju na žrebu za EP.

– Dobrog raspoloženja idemo u Švedsku. Pokazali smo da možemo i verujem da ćemo i u gostima odigrati dobru utakmicu. Želja, htenje, samopouzdanje, koncentracija… sve mora da bude na potrebnom nivou – bile su reči selektora LJubomira Obradović uoči odlaska na hladni sever, sa velikih 30:23 iz prvih 60 minuta dvomeča sa četvrtoplasiranom reprezentacijom na poslednjem šampionatu sveta.

– Rezultat prvog meča bio je i više nego pozitivan, ali ne sme nikako da nas zavara. Sa svakim okupljanjem će biti još i bolje, da se upoznamo još više i odlučnije krenemo na gol. Moramo da iskoristimo još više naš tandem pivotmena, koji je po meni jedan od najboljih na svetu. Moramo korak po korak, ne možemo pet unapred – kaže čovek koji je ogromno iskustvo stekao u muškom rukometu, a posle 9:15 na poluvremenu u pauzi duela u hali Čair našao način da razdrma devojke i potera ih ka velikom preokretu.

Junakinja te pobede Katarina Tomašević tvrdi da njoj i saigračicama glave nisu ostale u meču obeleženog s njene 22 odbrane.

– Imamo lepu zalihu od sedam golova, koja nas je približila prvom mestu u grupi, ali je nećemo čuvati u revanšu. Idemo u Švedsku da se nadigravamo, da pokažemo karakter i nastavimo dobru seriju partija od decembra sa Svetskog prvenstva. Nadam se da će devojke ponoviti nivo odbrane iz Niša, da ćemo se boriti maksimalno, a onda će i nama na golu biti mnogo lakše da budemo na nivou – poručila je ona pre borbe za još dva boda u grupi u kojoj se pored Srbije (6) i Švedske (4) nalaze još Makedonija (2) i Farska Ostrva (0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari