Uz publiku i tradiciju 1Foto: FoNet

Partizan i Cedevita u subotu od 21 čas u dvorani „Aleksandar Nikolić“ igraju za Top 4 plasman na tabeli ABA lige, a gosti iz Zagreba i za prekid neslavne tradicije.

Cedevita od ulaska u regionalno takmičenje 2009. godine, nikada nije pobedila crno-bele na njihovom parketu!

Nolan Smit jeste šokirao Partizan na Fajnal-foru 2014. godine, košem uz zvuk sirene, ali ta utakmica je bila specifična zbog „nokaut“ karaktera, a i zato što Partizan formalno nije bio domaćin.

Kada su u pitanju borbe za bodove u ABA ligi, skor Partizana i Cedevite u Beogradu je 7:0, uključujući februarskih 82:61, koji su „sokiće“ koštali prednosti domaćeg terena u polufinalnoj plej-of seriji protiv Crvene zvezde.

Utakmici sa prvakom Hrvatske, trener crno-belih Aleksandar Džikić nije davao nikakav poseban značaj.

„Utakmica ko i svaka druga, svaka je važna, i donosi i odnosi isti broj bodova – tako razmišljamo od početka i to se neće menjati. Cedevita je vrlo ozbiljan tim, sa potpunom logističkom podrškom na svakom nivou, i fenomenalnim uslovima rada, sa mogućnostima poboljšavanja tima kad god je potrebno, što smo već videli. To je sasvim jasan pokazatelj šta im je cilj u ABA ove sezone. Oni imaju evroligaški sastav, uz Zvezdu najjači u ligi. Nama bi dosta pomogao pun Pionir i podrška svih, igračima to puno znači“ – istakao je Džikić.

Trener gostiju Veljko Mršić, zadovoljan je formom u poslednjim utakmicama, i svestan je da protiv Partizana sve mora da funkcioniše baš dobro da bi se stiglo do pobede.

„Uhvatili smo neku seriju pobeda, ali ima tu još dosta posla. Moramo da imamo više kontinuiteta u igri, prvenstveno u odbrani, a samim tim će i napad biti još bolji i tečniji“, ističe trener Veljko Mršić.

Povratnik u klub Marko Tomas smatra da su crno-beli uvek favoriti kad igraju kod kuće.

„Partizan je ozbiljna ekipa. Mladi su, ali imaju dva-tri iskusna igrača i dobrog trenera, a imaće i podršku navijača, kao i uvek. Sigurno će nam biti teško, ali mi se dižemo, igramo sve bolje i nadamo se pobedi“, izjavio je Tomas.

On je pojačao Cedevitu nakon poraza od Krke u Zagrebu (82:83), krajem prošlog meseca. U istom tom „talasu“ raskinuti su ugovori sa Amerikancima Hopsonom i Stoktonom, a koji dan pre Tomasa doveden je plejmejker (i odličan strelac) Pjer Džekson i ekipa od tada igra kao preporođena.

Raspored 9. kola

Igokea – Mega Leks (sinoć),

Subota:

Karpoš Sokoli – Budućnost 17

Cibona – Crvena zvezda 19

Partizan – Cedevita 21

Nedelja

Krka – MZT Skopje 12

Olimpija – FMP 19

Mornar – Zadar 21

Tabela: Crvena zvezda 8-0, Budućnost 8-0, Cibona 6-2, Partizan 6-2, Cedevita 5-3, Igokea 4-4, FMP 3-5, Krka 4-3, Zadar 3-5, Mornar 2-6, Mega Leks 2-6, MZT Skoplje 2-6, Olimpija 2-5, Karpoš Sokoli 0-8.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari