"Vađenje" fudbalera Srbije (U21) protiv šampiona 1Foto: STARSPORT

Ni da su pobedili Austriju fudbaleri mlade selekcije Srbije ne bi mogli da siguraju prolaz u polufinale pre poslednje runde borbe u B grupi prvenstva Evrope za igrače do 21. godine, s Danskom 23. juna u Trstu, ali im je startni poraz stavio rezultatsku omču oko vrata u večerašnjem megdanu u istom mestu sa aktuelnim šampionom Nemačkom.

Situacija je takva da bi im čak i remi čekirao kartu za povratak pre nego što je iko očekivao u ovoj sjajnoj generaciji „orlića“, predvođenu friškim i skupocenim Realovim napadačem Lukom Jovićem i jednim od najperspektivnijih centralnih defanzivaca Starog kontinenta Nikolom Milenkovićem iz Fiorentine.

– U fudbalu jedno veče može da ti promeni život. U oba pravca. Nažalost, prvo smo videli kako sve ono što smo gradili dve godine može da bude bačeno u vodu u jednoj utakmici. Ali fudbal je nepredvidiva igra. Postoji mnogo nekih scenarija, ukrštanje tri ekipe sa po šest bodova, ali da ne ulazimo mi u kalkulacije pre no što uradimo ono što je do nas i ostavimo šanse otvorenim pred tu poslednju utakmicu sa Danskom – ovako misli i govori desni bek Crvene zvezde Milan Gajić.

– Kvalifikacije smo odigrali bez poraza, još kada su nam se priključili A reprezentativci… Očekivanja u javnosti su postala poprilično visoka. I mi sami smo ih imali, a bili smo svesni da je ta prva utakmica prekretnica… Nije ispalo kako smo se nadali, ali za prosutim mlekom ne vredi plakati. Samo treba sada videti kako izvaditi fleke. Još je moguće. Uz dve pobede u preostala dva kola… – dopunjuje samog sebe defanzivac prvaka Srbije.

Ni Erhan Mešović ne misli da izabranici Gorana Đorovića nemaju nikakvih šansi da naprave nešto veliko na takmičenju u Italiji i San Marinu. Iako će na drugoj strani centra biti superjaki branilac titule, s četvoricom osvajača iste (Levin Oztunali, Mahmud Daud, Valdemar Anton, Nadijem Amiri), čuvarom mreže Aleksanderom Nibelom kojeg već porede sa Manuelom Nojerom, DŽonatanom Taom iz A reprezentacije, braćom Maksimilijanom i Johaneom Egejnštajn iz Verdera… I oreolom najefikasnije ekipe u kvalifikacijama.

– Idemo na jačeg protivnika, ali možda će nam sa te strane biti i malo lakše, bar u smislu da će naši brzi igrači imati više prostora. Drugačiji će to biti meč nego sa Austrijancima, jer su tehnički bolji od Austrije, ali i mi se pitamo kako će sve to da izgleda. Uzdam se i dalje u naš jak karakter. I u kvalifikacijama se isticao kad je bilo najteže, u Rusiji prvo, pa onda u prvoj utakmici u Austriji. Nadam se da će i sada da bude tako. Da ćemo da budemo najbolji kad je najteže – ima nadu vezista Trenčina.

Grupa B

I kolo

Srbija – Austrija 0:2

Nemačka – Danska 3:1

II kolo (20. jun)

Danska – Austrija 18.30

Nemačka – Srbija 21.00

III kolo (23. jun)

Danska – Srbija 21.00

Austrija – Nemačka 21.00

1. Nemačka 1 1 0 0 3

2. Austrija 1 1 0 0 3

3. Danska 1 0 0 1 0

4. Srbija 1 0 0 1 0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari