Van Basten: Nejmar je plačljivko i neprijatna pojava na terenu 1foto:EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Pojavom i stilom igre ove sezone, Nejmar je, čini se, dobrano promenio način ponašanja na terenu, koji je, pogotovo za protivnike, bio krajnje iritantan. Ipak, Van Basten, proslavljeni holandski as, ne smatra da je Nejmar postao zreliji i gospodskiji u dresu PSŽ-a.

Nejmar je ove seozne u odličnoj formi; od starta takmičarske godine, na ukupno 14 utakmica dao je 11 i namestio devet golova.

Uprkos tome, kao i utisku da je iskorigovao određene nedostatke u ponašanju, što je posledica nadmenosti i želje za apsolutnim liderstvom u Pari Sen Žermenu, Nejmar je za brojne fudbalske protagoniste i dalje veoma iritantna osoba.

Marko van Basten, jedan od najboljin napadača u istoriji fudbala, osvajač tri Zlatne lopte i dvostruki prvak Evrope sa Milanom, u intervjuu za Le Parisien bio je krajnje kritički nastrojen prema Nejmaru.

„Nejmar je pravi plačljivko. U jednom trenutku je on taj koji faulira nekoga, a sekund kasnije izigrava žrtvu. Kao da nikome nije dozvoljeno da ga pipne. Aplaudirao bih bilo kome ko se „pobrine“ za njega, ko se uhvati u koštac sa njim. Vrlo je neprijatna pojava na terenu“, stava je proslavljeni Holanđanin.

Van Basten smatra i da čitav tim Parižana zaslužuje kritike.

„Generalno, ponašanje fudbalera Pari Sen Žermena je rirtantno. A Nejmar je taj koji izaziva tavo ponašanje. Kao da podstiče druge da i oni rade loše stvari na terenu. Trebalo bi da se koncentrišu na fudbal. Sramotno je da se predstavnici jednog velikog tima tako ponašaju.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari