Van Basten: Pre ću gledati film nego Atletiko 1EPA/ANATOLY MALTSEV

Nekada vrhunski napadač, zgrožen defanzivnošću madridskog kluba, traži ukidanje ofsajda.

U prvom  meču četvrtfinala Lige šampiona, sa Mančester sitijem, Dijego Simeone ponovo je komandovao svojim fudbalerima podizanje bunkera ispred golmana Jana Oblaka i s takvom taktikom učinio je da Atletiko primi samo jedan gol u Engleskoj, ali i ponovo navukao gnev zaljubljenika ofanzivne igre.

„Ukinite ofsajd. Ovo jednostavno ne može da se gleda. Nije stvar samo u tome što je protiv ovakvog tima gotovo nemoguće postići gol, nego je frustrirajuće, neugodno je gledati takav fudbal“, izrekao je jedan od najboljih centarfora u istoriji fudbala Marko van Basten.

„Najnormalnije je da onaj ko gleda ovakvu utakmicu promeni kanal i umesto fudbala odluči da gleda film“, iskren je penzinosani fudbaler.

Legendarni Holanđanin apeluje na Međunarodnu fudbalsku federaciju da učini fudbal „boljim i zanimljivijim“ i u tu svrhu predlaže ukidanje ofsajda.

„Ne krivim nikoga, trener može da postavi igru onako kao što je Atletiko, ali to ne može da se gleda. Ne mogu da verujem da postoji tim čiji igrači 90 minuta igraju sa svih 10 fudbalera iza lopta i da samo žele da se odbrane… Feliks i Grizman su zajedno koštali 300 miliona evra, igraju napadače, ali se brane 90 minuta i nisu pipnuli loptu“, deprimiran je bivši direktor FIFA.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari