Vanja Grbić postao doktor 1EPA/Bartlomiej Zborowski

Jedan od najboljih odbojkaša sveta svih vremena podigao svoje obrazovanje na najviši nivo.

Vladimir Vanja Grbić postigao je u odbojci sve što se moglo, ali osvajač olimpijskog zlata i pregršt drugih medalja sa reprezentacijom Jugoslavije i Srbije nije prestao da „raste“ kada je odložio patike.

Naprotiv, stariji brat jednako uspešnog Nikole Grbića i sin nekada sjajnog odbojkaša Miloša Grbića, maksimalno se posvetio ličnoj eudkaciji, pa je prošle godine postao doktor nauka na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

Vlasnik jednog od najuspešnijih odbojkaških kampova za devojčice i dečake, odbranio je tom prilikom doktorat na temu „Evaluacija mehaničkih kapaciteta mišića nogu primenom linearne relacije sila-brzina“, da bi ove, na svečanosti u Rektoratu beogradskog Univerziteta, primio diplomu doktora.

Novopečeni dr Vanja Grbić sedam godina je istrajavao na tom putu, pa se retko hrabri i principijelni član odbojkaške Kuće slavnih u to ime pohvalio specijalnom objavom na društvenim mrežama.

S razlogom srećan i ponosan, jer je nesuđeni predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, poznat i po oštrom umu i stavovima, istovremeno posvećen braku sa nekada sjajnom karatistkinjom Sarom Grbić, iz koga ima tri ćerke i jednog sina.

I sve to u godinama kada mnogi vršnjaci 51-godišnje sportske legende iz Kleka kraj Zrenjanina odustaju od velikih planova i akcija, smatrajući da im je prošlo vreme za to.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari