Vanja Marinković otkriva da li ga plaši pakleni rad i trenerske metode Duška Ivanovića 1Foto: Srdjan Stevanovic/ Dusan Milenkovic/Starsport

Malo je trenera poput Duška Ivanovića oko čijih trenerskih metoda postoji polemika, mada Vanja Marinković, košarkaš Baskonije, tvrdi da dileme ustvari nema.

Za crnogorskog stratega kruže priče da je na treninzima maksimalista, da od igrača redovno traži maksimum i van utakmica.

Dok jedni tvrde da se naporni rad isplati, što pokazuju i rezultati kojih Ivanović u karijeri i te kako ima, drugi tvrde da time rizikuje bespotrebne povrede igrača mimo utakmica.

Košarkaš Baskonije Vanja Marinković sarađivao je sa Ivanovićem dve godine. Crnogorski trener se posle jednogodišnje epizode u Crvenoj zvezdi vratio u Španiju i ponovo je šef srpskom reprezentativcu.

– Duško je ostavio dubok trag u evropskoj košarci i njegova stručnost nikada nije bila upitna. Tačno je da kao i svaki drugi trener ima svoje principe od kojih ne odustaje, ali meni to ne smeta. Već sam prve dve godine u Baskoniji sarađivao s njim i znao sam unapred šta mogu da očekujem – priča Marinković za Danas.

Srpski reprezentativac ističe da Duško Ivanović nikada nije imao strah od njegovih trenerskih metoda

– Mene nikada nisu ni plašile njegove metode, a na ozbiljan rad sam navikao još od Duška Vujoševića u Partizanu. Da Ivanović vrlo dobro zna šta radi najbolje svedoče četiri vezane pobede u Evroligi i poraz od Monaka u utakmici koja je bila na ivici da prevagne na našu stranu – tvrdi Marinković.

Za srpske klubove, koji nisu najbolje startovali u Evroligi ove sezone, bivši kapiten Partizana ističe da imaju dosta vremena da poprave rezultate.

– Zvezda je prošle godine imala dobru seriju sa Duškom Ivanovićem i malo im je nedostajalo da kao Partizan uđu u Top 8. Još uvek ima dosta vremena i odluka o prolasku u nokaut fazu pašće tek tamo u martu, aprilu… Do tada i jedni i drugi mogu mnogo stvari da poprave i promene u svojoj igri. Voleo bih da Partizan ponovi uspeh iz prošle godine. Što se Baskonije tiče, malo smo lošije startovali u ACB ligi, ali verujem da ćemo i tu i u Evroligi biti mnogo ozbiljniji kako sezona bude odmicala – zaključuje Marinković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari