Vanredna skupština VK Partizan 13. jula 1Foto: STARSPORT

Sledeći ponedeljak bi trebalo da označi početak kraja organizacione, kadrovske i finansijske agonije vaterpolo kluba Partizan, od čijeg spasavanja zavisi budućnost ovog sporta na prostoru od Subotice do Surdulice.

– Na predlog jedinog legalno izabranog Upravnog odbora kluba, a postupajući po rešenjima nadležnih državnih organa, legitimni predsednik Partizanove Skupštine Zoran Avramović zakazao je za 13. jul sednicu ovog tela na kome će njeni pravi članovi odlučiti šta, kako i s kim dalje. Vreme i mesto održavanja biće naknadno objavljeni – kaže za Danas (ne)smenjeni predsednik UO Aleksandar Šoštar, čija je tvrdnja da su njegov naslednik Mirko Bradajić, direktorka Tatjana Rakas i „ekipa“ oko njih nezakonitim putem preuzeli komande potvrđena odlukama beogradskog sekretarijata za sport i Ministarstva omladine i sporta.

Pomenutom tandemu leđa želi da vidi i Jugoslovensko sportsko društvo Partizan, koje je juče zauzelo stav prema kataklizmičkim dešavanjima u klubu čiji se dug procenjuje na šest i po miliona evra, čija je škola vaterpola spala na 70-80 dece, prvi tim praktično ne postoji, bazen nije u funkciji zbog hladne vode…

„Otkako je otpočela evidentna kriza upravljanja i poslovanja u Vaterpolo klubu Partizan, naše sportsko udruženje je nastojalo da postupa isključivo legalistički, držeći da su odluke nadležnih organa jedino pravno relevantne za davanje ocene o nečijem radu. Kako je, u međuvremenu, rešenje Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, koje je poništilo odluke Skupštine VKP od 2. decembra 2019. godine, postalo pravosnažno, to UO JSDP konstatuje da su se stekli uslovi za održavanje vanredne Skupštine VKP zakazane za 13. jul 2020. godine“, piše u saopštenju Upravnog odbora JSDP.

„Njeno zakazivanje plod je poštovanja apela više bivših legendarnih igrača VKP, koji ne žele da nemo posmatraju urušavanje institucionalnih okvira na kojima počiva naša najtrofejnija sekcija, koji su svesni zabrinutosti roditelja čija deca treniraju u neuslovnim okolnostima kako bi ime vaterpolo Partizana opstalo u teškom vremenu a koji žele da na jednoj legalnoj skupštini, i to na osnovu odluka gradskog Sekretarijata za sport i omladinu potvrđenih od strane nadležnog republičkog ministarstva, u demokratskoj, sportskoj i legalno uspostavljenoj atmosferi odluče o putu kojim će dalje nastaviti Vaterpolo klub Partizan. Niko nema pravo da osporava odluke nadležnih organa. Zakon je, znamo, opor ali je zakon“, piše u saopštenju JSD Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari