Varda: Državljanstvo nekima ništa ne znači 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Iako je još uvek nezvanična informacija, vest da će košarkaš Partizana Markus Pejdž dobiti srpsko državljanstvo podigla je veliku prašinu.

Bivši košarkaš Partizana Ratko Varda žestoko je kritikovao ovu mogućnost tvrdeći da se njome obesmišljava srpsko državljanstvo, ali i naglašavajući da njemu „niko nikada nije ponudio američki, turski, ruski ili poljski pasoš“ iako je igrao u tim zemljama.

– Treba li bilo koji komentar? Ma jok, mi smo zemlja velikog srca. Tako bre, treba još jednom da pokažemo da državljanstvo Republike Srbije očigledno nekim ljudima ništa ne znači… Dajte državljanstvo nekom ko je pre ove godine za Srbiju čuo možda samo preko TV. I svi su oni bolji od naše dece! Sram vas sve bilo, svi vi ljudi koji ste podržali i omogućili ovo – napisao je Varda između ostalog na svom Instagram profilu i tako ponovo pokrenuo polemiku o okolnostima i svrsishodnosti davanja ovakvih papira strancima, a pogotovo o njihovom (ne)igranju za naše klubove i reprezentacije u raznim sportovima.

Trojica stranaca „višak“

Trener Crvene zvezde Milan Tomić odredio je tim koji će igrati na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća, a među 13 igrača nema Majkl Odžoa, Mohameda Fajea i najnovijeg pojačanja Kej Si Riversa. Zato što propozicije takmičenja dozvoljavaju nastup samo četvorice stranaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari