Vasilije Micić dolazi u "Džordanovu kuću" 1EPA-EFE/ADAM DAVIS

Srpski plejmejker deo trejda u kojem je otišao iz Oklahoma Siti Tandera u Šarlot Hornetse.

Bilo je negde i za očekivati, s obzirom na to da srpski plejmejker u Tanderima nije bio među bitnijim opcijama na poziciji jedinice.

U poslednje vreme dobijao je nekih desetak minuta po meču, ali mu je učinak bio krajnje prosečan.

U smiraj prelaznog roka u NBA ligi, Tanderi su odlučili da se zahvale na saradnji reprezentativcu Srbije i proslede ga u Šarlot Hornetse u trejdu koji je podrazumevao dolazak Gordona Hejvorda u Oklahoma Siti, dok su u suprotnom pravcu otišli i Davis Bertans kao i Trej Men.

Šarlot je osetno pojačao spoljnu liniju za nastavak sezone koju će sigurno završiti već krajem aprila, s obzirom na to da je na skoru 10-40 i treći je najlošiji tim na Istoku.

Vasilije Micić trebalo bi da dobije više prostora i veću minutažu. Lamelo Bol je najveći as i najbolji igrač u timu Stiva Kliforda.

Najbolji je kreator i egzekutor, zaštitno lice kluba, međutim Micić bi mogao da se nametne kao jedna od najboljih njegovih alternaciji.

Na mestu jedinice imaće za konkurenciju, osim pomenutog Bola, još i iskusnog Iša Smita koji ove sezone igra nekih 17 minuta i na proseku je od 3,2 poena i 3,4 asistencije.

Nakon nedavnog trejda iz Majamija, ekipu je pojačao i Kajl Lauri ali je njegova sudbina u klubu iz Severne Karoline još uvek nepoznata.

Poslednjih dana je često pominjano da bi mogao da bude deo nekog drugo trejda, a postoji i opcija po kojoj bi mogao da otkupi ugovor i postane slobodan agent.

Takođe, poziciju organizatora igre pokriva i francuski reprezentativac Frank Ntilinka, međutim njegova uloga je minorna.

Majkl Džordan dugo je bio većinski vlasnik kluba iz savezne države u kojoj je odrastao i igrao tokom studentskih dana.

Ipak, prošlog leta prodao je većinski paket akcija, ali još uvek ima vlasnički udeo u Šarlotu.

Micić je prošao kroz težak period u Oklahomi. Odigrao je svega 30 utakmica uz prosečno 12 minuta na parketu, te 3,3 poena i 2,5 asistencija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari