Vašington remeti planove Efesa i Larkina 1 foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Šejn Larkin uživa u statusu lidera i uz Vasilija Micića, najplaćenijeg igrača Efesa. Dve strane pregovaraju o nastavku saradnje i jedino što bi moglo u određenoj meri da ih poremeti, jeste iznenadno interesovanje Vašington Vizardsa za isklusnog beka.

Pričao je o tome još ranije, Larkin ima želju da se vrati u NBA, ali ne kao treći plejmejker. O takvoj ideji ne želi ni da razmišlja, a u jednom razgovoru je čak i poručio da se zbog takve ponude neće ni na telefon javljati.

Ovakav rezon Amerikanca sa turskim državljanstvom je razumljiv, s obzirom na to da je u Efesu lider i da zarađuje više od tri miliona evra godišnje. Takođe, nastupa za poslednjeg dvostrukog osvajača Evrolige.

Dve strane su u pregovorima, Basketnjuz navodi da je Efes spreman da mu ponudi identičnih 3,2 miliona evra godišnje. Vašington još uvek nije konrektizovao ponudu, međutim smao interesovanje moglo bi da natera Larkina da uspori sa dinamikom pregovora.

Larkin je već igrao u NBA ligi četiri godine. U 256 nastupa za Dalas Maverikse, Njujork Nikse, Bruklin Netse i Boston Seltike prosečno je beležio 5,5 poena i 2,9 asistencija.

Ove sezone je dogurao do najbolje petorke Evrolige pošto je prosečno beležio 14,7 poena, a uz Vasilija Micića je bio najbolji igrač Efesa na završnom turniru u Beogradu gde je turski predstavnik ponovo osvojio titulu prvaka Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari