Vaspitna mera za O'Brajanta 1Foto: STARSPORT

Bez dovoljno sna, snage, energije, prevashodno znanja, košarkaši Crvene zvezde verovatno bolje od prikazanog na terenu Efesa jednostavno nisu ni mogli da pruže.

Duel u Istanbulu bio je njihov treći u poslednjih pet dana; ako se tome pridoda činjenica da su u najveći turski grad stigli u tri ujutro na dan odigravanja utakmice, u datim okolnostima bolje se ne bi provele ni daleko kvalitetnije ekipe.

Osim rutinskog poraza (86:72) još jedan detalj zaslužio je analizu, jer bi mogao da predstavlja i vid poruke koju je trener Zvezde želeo da pošalje ostalim igračima.

Ne obazirući se na to što je u pitanju jedan od najskuplje plaćenih igrača, nezadovoljan viđenim, Radonjić je još u prvom poluvremenu odlučio da Džonija O’Brajanta pošalje u svlačionicu bez prava povratka na klupu za rezervne igrače.

Nije reč o maniru neuobičajenom u domaćim, pa i evropskim okvirima.

Umeli su treneri i to najveće moguće reputacije, da igrača uhvate za ruku i isprate ga do svlačionice usred utakmice, međutim za trenera Radonjića se ne bi moglo reći da na taj način sprovodi svoje trenerske i vaspitne metode.

Iako je delovalo da se O’Brajant možda i brže od ostalih uklapa u trenersku koncepciju Dejana Radonjića,  crnogorski stručnjak nije zadovoljan partijama i načinom na koji Amerikanac shvata ono što struka od njega traži.

Kulminacija ili ne, tek, treneru Zvezde prekipelo je u Istanbulu i to već u prvom poluvremenu.

O’Brajant meč nije počeo u startnih pet i već po ulasku na parket, doneo je dve ishitrene, njemu tako svojstvene odluke od dolaska u Zvezdu, koje su veoma iziritirale Radonjića.

Uputio je dva nerezonska šuta za dva i tri poena i odmah potom na tajm-autu prokomentarisao kritiku na njegov račun koja je crnogorskog stručnjaka izbacila iz takta.

Uprkos tome što Ognjena Kuzmića nije „skinuo“ za meč u Istanbulu, zbog čega je bio prinuđen da isforsira Lendrija Nnoka na mestu petice, Radonjić je do kraja utakmice ostao principijelan.

Nesumnjivo, dolaskom Kamerunca, Zvezda je na petici pojačala konkurenciju na način da bi naredni period mogao da bude i svojevrsni „kasting“ posle kojeg bi neko mogao da bude i prekobrojan.

O’Brajant je na Mali Kalemegdan stigao u vidno lošem fizičkom stanju; kod trenera Obradovića imao je veliku slobodu u igri, toliku da je proizvela kontraefekat kod saigrača sa višegodišnjim stažom u crveno-belom dresu.

Njegov dolazak Zvezdu je pritom i dosta koštao, navodno, O’Brajant na mesečnom nivou zarađuje oko 50.000 evra, što je nesrazmerno više u odnosu na platu jednog Dejana Davidovca (oko 150.000 evra godišnje).

Lojd nije teže povređen

Delovalo je da bi pad korpulentnog i 115 kilograma teškog centra Sertača Šanlija na nogu Džordana Lojda, mogao najboljeg šutera Zvezde da odvoji od parketa na neko duže vreme. Srećom, NBA šampion sa Torontom iz 2019. nije teže povredio levu nogu, odnosno list za koji se uhvatio izlazeći sa parketa hale u Istanbulu. Postoji mogućnost da Lojd bude spreman već za meč protiv Asvela u petak, o čemu će se detaljnije znati nakon kontrolnih pregleda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari