Vaterpolisti Budućnosti napadnuti mačetama i bejzbol palicama, huligani naneli teške povrede reprezentativcu Crne Gore 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Vaterpolisti Budućnosti napadnuti su u utorak u Podgorici, nedaleko od bazena u kojem su imali trening.

Po prvim informacijama koje su se pojavile u javnosti, nekoliko igrača crnogorskog kluba našlo se na udaru huligana, koji su ih napali mačetama i bejzbol palicama.

Iz saopštenja Budućnosti može se saznati da je teške telesne povrede zadobio mladi reprezentativac Crne Gore.

Klub iz Podgorice objavio je tim povodom saopštenje za javnost, koje prenosimo u celosti.

„U utorak 28.05.2024. godine u 17.20 časova, u parku koji je u neposrednoj blizini gradskih bazena, a nakon završenog trenažnog procesa, grupa vaterpolista uputila se prema svojim kućama. U tom trenutku bili su napadnuti od strane više NN lica koja su na glavama imali fantomke, u rukama mačete i bejzbol palice.

Tom prilikom ozbiljne povrede zadobio je perspektivni mladi sportista našeg kluba, vaterpolo reprezentativac mlađih kategorija Crne Gore, nosilac srebne medalje sa Evropskog prvenstva, odigranog 2023. godine u Podgorici, stipendista Ministarstva sporta Crne Gore, koga u ovom klubu krase sve one osobine koje krase vrhunske sportiste, izuzetno miran, vaspitan, odan, radan, dobar drug i odličan đak.

Ovim putem molimo medije da objave ovo saopštenje i svojim narednim tekstovima utiču na kompletno društvo koje mora stati na put svakom obliku agresivnog ponašanja koje ime za cilj namerno povređivanje i nanošenja bola drugim osobama, bilo psihičkog ili fizičkog.

Izrade smernice i način podrške i obezbede zaštitu od nasilja. Da prestanemo razmišljati da li naša deca imaju u svom okruženju nekog nasilnika koji pokušava imati nad njima moć. Da ovakav vid fizičkog nasilja može da dovede čak i do uništenja sportske, obrazovne ili svake druge karijere. Ne dozvolimo da nam nasilje prekida ispravan put kojim nam idu deca. Ceo slučaj je prijavljen policiji i nadanja smo da će se razotkriti počinioci i kazniti po zakonu“, navodi se u saopštenju Budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari