Vaterpolisti Crvene zvezde preslabi za Jug 1 foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Razlika u klasi bila je očigledna; uvećana odsustvom Miloša Vukićevića i Veljka Tankosića dovela je do četvrtog poraza vaterpolista Crvene zvezde u Ligi šampiona, ove sezone (19:13). Jug je bio prejak i samo je otežao put crveno-belih do prolaska na Fajnal-ejt.

Crnogorski sidraš Stefan Pješivac bio je jedino rešenje Zvezde na centru što se i te kako osetilo tokom utakmice. Startni centar, Miloš Vukićević se još uvek oporavlja od povrede rebara, dok je Veljko Tankosić, najkompletniji vaterpolista crveno-belih, izostao sa meča zbog zdravstvenih problema.

Držali su se crveno-beli u prvom kvartalu, prkosili su Dubrovčanima i pokazali da i te kako imaju kvaliteta, ali ne i potrebnu širinu za Ligu šampiona.

Osetio se izostanak Miloša Vukićevića, ali i najboljeg strelca Zvezde u ovom veku – Veljka Tankosića. Počeli su crveno-beli da gube dah, nisu nikako mogli da sačuvaju korpulentnog centra Konstantinosa Kakarisa.

Moćno je izgledao Jug u napadu, prevashodno trio: Maro Joković – Loren Fatović – Konstantinos Kakaris. Vratio se Loren Fatović u sastav dubrovačkog Juga posle preležanog virusa korona, a višenedeljno odsustvo nimalo se nije odrazilo na igru kapitena hrvatskog vicešampiona.

Joković je bio nezaustavljiv u prvom poluvremenu, bio je inicijator velikog plusa za Dubrovčane.

Samo za Ivana Basaru, strelca prvog gola na meču, Dubrovčani nisu imali lek.

Ključni je bio drugi period, u kojem su gosti dali čak sedam, a primili dva gola. Najbolji u redovima srpskog predstavnika bio je Ivan Basara, koji je postigao 6 golova. Stefan Pješivac postigao je 4, a Vuk Milojević dva gola za tim Aleksandra Filipovića.

Kod pobednika istakli su se Maro Joković i Loren Fatović sa po 5 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari