Vaterpolisti: Neophodni bolja igra i suđenje 1Foto: Fonet/AP

Vaterpolisti Srbije i drugu utakmicu na olimpijskom turniru, ovog puta protiv Grčke, odigrali su nerešeno i svi su složni u oceni da igra mora da se popravi pre nego što turnir uđe u eliminacionu fazu, ali ne kriju ni da su nezadovoljni suđenjem.

Selektor Dejan Savić istakao je da smo u poslednje dve četvrtine pokazali pravo lice, ali sigurno ne može biti zadovoljan činjenicom da smo u obe utakmce morali da jurimo zaostatak od četiri gola.

Kao da moramo da budemo u velikom minusu da bismo počeli da igramo. Drugi deo je bio naše pravo lice, agresivnost, oštrina. Jasno je, međutim, da bismo ovde pobedili moramo da damo više onoga što bi inače bilo dovoljno za trijumf. Ko razume, shvatiće šta hoću da kažem, rekao je Udovičić.

To je očigledno bio komentar suđenja, koje je bilo sve samo ne nama naklonjeno. U finišu utakmice poništena su nam tri gola i nisu dosuđenje neka isključenja, i opšti je utisak da smo bili oštećeni.

Stefan Mitrović je rekao da smo se uz velikog minusa vratili uz malo sreće.

Igramo kao Portugalija na Evropskom prvenstvu u fudbalu, pa neka se tako i završi. Teško je, nama najteže, dajemo sve od sebe, bio je iskren Mitrović.

Centar našeg tima Slobodan Nikić priznao je da više ne smemo ovako da počinjemo utakmice, jer bi to moglo da nam se osveti.

Moramo da se okrenemo sebi, jer sa ovakvim tretmanom kod sudija ko zna šta nas čeka u četvrtfinalu i eventualno kasnije, kazao je Nikić.

Filip Filipović je čestitao saigačima zbog toga što su, uprkos semu, osvojili jedan bod.

Čestitam svima zbog toga što smo ćutke izdržali sve što se dešavalo. Nije nam ni prvi ni posledjni put. Sami smo, 13 igrača i stručni štab. O suđenju neći ni reč i to je dovoljno. Moramo da popravimo odbranu. Tačno je da je termin bio loš, ali za kasno buđenje nema opravdanja. Nadam se da ćemo se podići. Nismo na kraju realizovali kvalitet, rekao je Flipović.

Andrija Prlainović je istakao da su Grci odigali veoma disciplinovao u odbrani i da je zbog toga bilo teško pronaći individualna rešenja.

Moramo da tražimo bolja rešenja. Uprkos svemu, da smo se odbranili kada smo poveli sa 9:8 verujem da bismo dobili. Posle svega što su uradili, arbitri nam na kraj nisu svirali dva isključenja, jednostavno nisu nam dali da igramo, rekao je Prlainović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari