Vaterpolisti Srbije sa Nemačkom, Izraelom i Maltom na EP 1EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Vaterpolisti Srbije će na Evropskom prvenstvu 2024. godine igrati u Grupi C sa Nemačkom, Izraelom i Maltom, odlučeno je danas žrebom u Netanji.

Evropsko prvenstvo održaće se od 3. do 16 januara 2024. godine u Netanji, u Izraelu.

Srbija je na žrebu dobila domaćina Izrael, Nemačku koju trenira Miloš Sekulić i Maltu.

„Jasno je da u ovoj grupi moramo da budemo prvi, onda nas sigurno čeka teška osmina finala za povratak među osam najboljih u Evropi“, rekao je selektor Uroš Stevanović, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

„To mogu da budu Hrvatska ili Crna Gora kojima bi taj meč bio kvalifikacioni za Svetsko prvenstvo u Dohi odnosno i poslednja šansa za Olimpijske igre ili Francuska koja je Svetsko prvenstvo završila na šestom mestu, bolje plasirana od obe reprezentacije“, rekao je Stevanović.

Selektor Srbije je naveo da je osmina finala 10. januara i da će njegova ekipa „sigurno tempirati formu za taj meč“.

„Nažalost, zbog lakše grupe formu moramo da tražimo kroz sparinge i prijateljske turnire pre Evropskog prvenstva“, dodao je on.

U Grupi A su Crna Gora, Španija, Francuska i Hrvatska, u Grupi B Gruzija, Mađarska, Italija i Grčka, dok Grupu D čine Slovačka, Holandija, Slovenija i Rumunija.

Rivale na šampionatu Evrope su dobile i vaterpolistkinje Srbije, koje će igrati u Grupi C sa Rumunijom, Češkom i Turskom.

Ukoliko osvoje prvo mesto igrale bi sa poslednjom ekipom iz Grupe A u kojoj su Holandija, Mađarska, Hrvatska i Grčka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari