Vaterpolisti uredili dvorište osnovne škole za decu sa smetnjama u razvoju 1Foto: Promo

Selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić i igrači Nikola Jakšić, Strahinja Rašovič, Radomir Drašović i Nemanja Vico danas su zajedno sa đacima učestvovali u sređivanju dvorišta Osnovne škole za decu sa smetnjama u razvoju Dragan Kovačević. 

Naši delfini svoje kapice su zamenili šlemovima u punom jeku priprema za Finalni turnir Svetske lige kako bi se uključili u akciju koja je samo uvod u 1,3 miliona dinara vrednu rekonstrukciju krova ove institucije. Planiranu adaptaciju obezbedio je Vaterpolo savez Srbije preko svojih partnera i sponzora iz građevinske firme Jadran.

„Svesni uloge koju imamo u javnom životu hteli smo da pažnju koja nam je poklonjena preusmerimo na jednu od društveno najznačajnijih tema. To je inkluzija dece sa smetnjama u razvoju i njihovo uključivanje u redovne tokove društva. Želimo da učestvujemo u njihovoj borbi da stvore okruženje u kojem mogu da razviju svoj pun potencijal i tako jednoga dana postanu ne samo ravnopravni članovi našeg društva, već i ljudi sposobni da čine izuzetne stvari. Mi verujemo da je svako dete rođeno za velika dela i da je na nama da mu obezbedimo uslove u kojima će odrasti u najbolju verziju sebe. Jedan od najvažnijih je i pravo na kvalitetno obrazovanje. Zato smo danas ovde“, rekao je selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić.

Vaterpolisti uredili dvorište osnovne škole za decu sa smetnjama u razvoju 2
Foto: Promo

Nakon akcije sređivanja dvorišta i farbanja ograde škole Dragan Kovačević počeće radovi na rekonstrukciji krova, koji bi trebalo da budu završeni najkasnije do kraja jula. Na taj način đacima i zaposlenima u ovoj instituciji biće obezbeđeni bolji uslovi za edukaciju i rad od samog početka naredne školske godine.

„Sa velikim zadovoljstvom smo se odazvali pozivu naših partnera iz Vaterpolo saveza Srbije da doniramo radove i školi obezbedimo nov i siguran krov. Jadran sedamdeset godina čuva tradiciju i gradi budućnost. Zgrada Skupštine, Generalštaba, Univerzitetska biblioteka Svetozar Marković, Kalemegdanska tvrđava… danas gotovo da nema značajnijeg zdanja u Beogradu koje naša kompanija nije sačuvala od zaborava i udahnula mu novi život. Ipak, u našem portfoliju najznačajnije su institucije za prihvat i zdravstvenu negu najmlađih koje godinama unazad podržavamo donacijama u vidu završnih radova u građevinarstvu. U fokusu našeg društveno odgovornog poslovanja od samog osnivanja su deca – naši najmlađi šampioni. Nastavićemo da ulažemo u njihovo odrastanje, svesni da je to najbolja investicija u bolju budućnost svakoga od nas“, naveo je Srđan Popov, direktor Jadrana.

Direktorka škole Silvana Plavšić istakla je da će neophodna rekonstrukcija obezbediti bolje uslove za 150 učenika, raspoređenih u 19 odeljenja od prvog do osmog razreda i dve grupe predškolaca sa smetnjama u razvoju, koji pohađaju ovu instituciju.

Vaterpolisti uredili dvorište osnovne škole za decu sa smetnjama u razvoju 3
Foto: Promo

„Želimo da zahvalimo Vaterpolo savezu Srbije i selektoru Dejanu Saviću na izuzetno plemenitom gestu i naporima da nam obezbede donaciju kompanije Jadran, kojom će biti saniran dotrajali krov. Posebno smo zahvalni jer je Savez iskoristio veliku pažnju javnosti koju pobuđuje Svetska liga da stavi akcenat na rad i uspeh učenika sa smetnjama u razvoju. Naši đaci su u ovoj školskoj godini izvojevali pobede na takmičenjima iz srpskog jezika, istorije, pevanja, stonog tenisa i bagmintona. Oni su istinski šampioni baš kao i naši vaterpolisti, i ulaganje u njihovo obrazovanje i kvalitetno odrastanje je ulaganje u nove uspehe koji ih zasigurno očekuju“, istakla je Plavšićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari