Vaterpolisti Srbije u Parizu bez legendarnog golmana: "Selektor mi je rekao da ne računa na mene, završavam karijeru" 1Foto: Peđa Milosavljević/ Starsport

Branislav Mitrović (39), dugogodišnji golman vaterpolo reprezentacije Srbije, neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu.

Član francuskog Turkoana, planirao je da završi karijeru nakon Olimpijskih igara, međutim, selektor Uroš Stevanović ga je obavestio da neće biti na spisku igrača koji će nastupiti u Parizu.

– Meni je bio cilj da pokušam da završim karijeru nekako zajedno sa Olimpijskim igrama u Parizu. Zato sam igrao sve do sada. Međutim, sada sam dobio tu informaciju od strane selektora i to je to, jednostavno završavam svoju igračku karijeru i okrećem se drugim stvarima – rekao je Mitrović za Radio televiziju Vojvodine

Novosađanin je zabeležio više od 200 natupa za nacionalni tim i osvojio dve zlatne olimpijske medalje, a poslednji put je igrao na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj, gde je izboren plasman na Igre u Parizu.

Na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj početkom godine Mitrović i debitant na velikim takmičenjima Radoslav Filipović su dobijali šansu podjednako, a zatim na Svetskom šampionatu u Dohi veće poverenje je dato Filipoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari