Vatutinov naklon Milutinovu: Najbolji centar u Evropi 1 EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Predsednik CSKA iz Moskve srećan što u svom timu ima srpskog reprezentativca.

„Nismo se trudili da ga zadržimo. Milutinov je primer profesionalizma i visoke odgovornosti. Imao je neke sumnje kada smo isključeni iz sezone u Evroligi. Ali odmah je uverio da namerava da poštuje postojeći ugovor. Uz to, za njega nije samo u pitanju novac, već i mogućnost da nešto osvoji sa CSKA.

Uostalom, prvu sezonu u našem timu prekinula mu je povreda, a drugu je poražen u finalu, uprkos briljantnom nastupu. On je najbolji evropski centar i srećni smo što će nastaviti da igra crveno-plave boje“, ishvalio je Nikolu Milutinova prvi čovek Armejaca, Andrej Vatutin, u jednom intervjuu.

Nekadašnji član Hemofarma, Partizana i Olimpijakosa u CSKA je stigao 2020. godine. Ove mu se pridružio zemljak i 27-godišnji vršnjak Dejan Davidovac.

Za razliku od Milutinova, ekipu su napustila dvojica važnih stranaca Vil Klajburn (otišao u Anadolu Efes) i Toko Šengelija (Virtus), jer nisu hteli da ostanu u klubu koji ne igra Evroligu, zbog sportskih sankcija Rusiji, izazvanih vojnom agresijom te zemlje na Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari