Veličanstveni Liverpul i raspucana Barsa 1Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Ono što nisu uspeli na “Enfildu”, fudbaleri Liverpula uradili su na “Alijanc Areni” protiv Bajerna.

Posle 0:0 u Engleskoj, “crveni” su usred Minhena slavili sa 3:1 i tako zasluženo izborili plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Barselona je očekivano deklasirala Lion na “Nou Kampu” – 5:1.

Prvi gol pao je već u 26. minutu. Van Dajk je uputio sjajan dubinski pas prema Maneu, a napadaču Liverpula nije bilo teško da izgira golmana Nojera koji se nerezonski previše udaljio od gol linije, otišavši gotovo na ivicu kaznenog prostora, iako je ispred njega bilo nekoliko odbrambenih igrača Bajerna – 1:0. Bavarci su do izjednačenja došli već u 39. minutu, kada je Matip zakucao loptu pod prečku svog gola, umesto da je izbaci u korner – 1:1. Inače, u pitanju je isti onaj igrač koji je jesenas u Beogradu nesmotreno dozvolio napadaču Crvene zvezde Milanu Pavkovu da pošalje “bombu” pod prečku Liverpula.

Drugo poluvreme, druga priča. Trener “crvenih” Jirgen Klop u potpunosti je pročitao taktiku kolege Nika Kovača, te je u skladu sa tim zatvorio sve “rupe” ka svom golu, pritom pronašavši iste ka protivničkom. Gol je, žargonski rečeno, visio u vazduhu sve do 69. minuta, kada je Van Dajk posle kornera Milnera sjajno skočio i tako dosuo “so na ranu” navijača Bajerna – 2:1. Ošamućenog protivnika na kraju je posle sjajnog kontra napada nokautirao Mane svojim drugim golom – 3:1. Ovim golom Mane je verovatno potpisao otkaz treneru Bajerna, pošto je s obzirom na to da ove godine ima slabe rezultate i u Bundesligi Niko Kovač pokazao da ipak još uvek nije kalibar da sedi na klupi nekadašanjeg evropskog prvaka.

Golovima Mesija i Kutinja Barselona je već u prvom poluvremenu imala dva gola prednosti i tako praktično rešila dilemu o tome ko će proći dalje. Da je 0:0 u prvom meču bila puka slučajnost, pokazalo se i u nastavku meča. Mesi je postigao svoj drugi gol, a u strelce su se upisali još i Pike i Dembele. Počasni pogodak za francusku ekipu postigao je Tusart.

Rezultati

Borusija D. – Totenhem 0:1 /prvi meč 0:3/

Real Madrid – Ajaks 1:4 /2:1/

PSŽ – M. Junajted 1:3 /2:0/

Porto – Roma 3:1 /1:2/

Juventus – Atletiko M. 3:0 /0:2/

M. Siti – Šalke 7:0 /3:2/

Barselona – Lion 5:1 /0:0/

Bajern – Liverpul 1:3 /0:0/

* Žreb za četvrtfinale obaviće se u petak u sedištu UEFA u Nionu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari