Velika pobeda rukometašica 1

U trećem kolu kvalifikacija za prvenstvo Evrope, ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Nišu Švedsku sa 30:23 (9:15) i praktično obezbedila nastup na kontinentalnom šampionatu u Francuskoj.

Do treće pobede u kvalifikacijama izabranice LJubomira Obradovića stigle su posle velikog preokreta u drugom poluvremenu, koje su dobile sa 21:8.

Najveće zasluge za to imala je golman našeg tima Katarina Tomašević, koja je utakmicu završila sa gotovo neverovane 22 odbrane. Zahvaljujući njenim intervencijama, polufinalistkinje prošlogodišnjeg prvenstva sveta u drugom poluvremenu nisu postigle gol čitavnih 17 minuta.

Šveđanke su u prvom poluvremenu uspele da neutrališu srpski pozicioni napad. Uz raspoloženu Joanu Bundsen na golu, kvalitetna odbrana Švedske svela je Srbiju na tri gola u prvih 10 minuta.

Pored Katarine Tomašević, koja je briljirala na golu, kapiten Katarina Krpež Šlezak povukla je Srbiju do 9:11, kada je usledila serija promašaja naših bekova, što su gošče kaznile i na odmor su otišle sa velikih šest golova prednosti.

U drugom poluvremenu potpuno druga priča. Mnogo kvalitetnije u odbrani i raznovrsnije u napadu zaigrale su srpske rukometašice, koje su za samo deset minuta stigle do izjednačenja na 20:20.

Šveđanke su zaustavile nalet našeg tima i povele su sa 22:20, ali je u poslednjih 19 minuta usledila furiozna završnica reprezentacije Srbije i serija od čak 10:1.

Drugi duel Srbije i Švedske zakazan je za subotu u Ševdeu i tada će pasti odluka o pobedniku grupe.

Sedmerci: Srbija 2(2), Švedska 1(1).

Isključenja: Srbija 2, Švedska 2 minuta.

Srbija: Tomašević (22 odbrane), Radosavljević 4, Krpež-Šlezak 8, Lekić 1, Števin 5, Lavko 1, T. Radojević 4, Pop-Lazić, D. Radojević, Obradović 4, Tomašević, Nikolić, Stoljiković, Cvijić 5, Čolić, Stošić, Dmitrović.

Švedska: Bundsen (11 odbrana), Melegard, Stromberg, Roberts 2, Sand 2, Lundstrom, Gustin 3, Iden 1, Vestberg, Val, Lagersvist, Gulden 5, Hagman 5, Jakobsen, Alm 4, Hvenfelt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari