Veliko iznenađenje na „Marakani“: Crvena zvezda osvojila samo bod u derbiju sa Vojvodinom 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine odigrali su u Beogradu nerešeno 1:1 (1:1) u derbi utakmici 20. kola Superlige Srbije.

U meču koji je protekao u znaku oproštaja od legendarnog fudbalera ova dva kluba gosti su došli u vođstvo u pogotkom Uroša Kabića u 25. minutu, a konačan rezultat postavio je Katai u 28. minutu.

Ovim remijem prekinut je niz od 11 uzastopnih pobeda Crvene zvezde u domaćem šampionatu, pa će drugoplasirani Partizan sutra imati priliku da eventualnom pobedom nad Napretkom u Kruševcu smanji zaostatak u odnosu na vodeće srveno-bele koji sad iznosi 11 bodova.

Meč je počeo u znaku velike terenske inicijative Crvene zvezde, međutim, domaći nisu uspevali da stvore pravu priliku za gol.

S druge strane,Novosađani su imali puno problema da dođu do šesnaesterca , ali drugi put kad im je to pošlo za rukom uspeli su i da postignu pogodak.

Mladi, 18-godišnji Uroš kabić dobio je loptu na ivici kaznenog prostora, odakle je uputio snažan udarac i pogodio mrežu.

Ipak, samo tri minuta kasnije Katai je iskoristio grešku golmana Vojvodine Carevića i majstorskim lobom doneo izjednačenje svom timu.

U nastavku utakmice Crvena zvezda je imala veliku terensku inicijativu, ali nije stvorila šansu za pogodak.
U narednom kolu Crvena zvezda gostuje Voždovcu (subota 11. februar, 17.00), dok Vojvodina istog dana dočekuje Kolubaru (17.00).

Na tabeli Superlige Srbije Crvena zvezda ima 54 boda, 11 više od drugoplasiranog Partizana, dok je Vojvodina na petom mestu sa 34 boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari