Veliko posrtanje velike trojke 1Foto: EPA-EFE/ YURI KOCHETKOV

Dan posle nedobijenih mečeva drugog kola Lige šampiona treneri Žoze Murinjo (Mančester junajted), Hulen Lopetegi (Real) i Niko Kovač (Bajern) našli su se na meti žestokih kritika navijača ovih velikana, ali i novinara u Engleskoj, Španiji i Nemačkoj, do sada suzdržanih u prozivkama za kikseve u domaćim ligama.

U slučaju prvog sa liste za „odstrel“ remi bez golova sa Valensijom bio je samo nastavak posrtanja u takmičenjima Engleske, gde je najtrofejniji ostrvski klub nanizao premijergaški remi sa Vulverhemptonom, ispadanje od nižerazrednog Derbi Kauntija u Liga kupu i prvenstveni poraz protiv Vest Hema, zbog čega se u utorak na „Old Trafordu“ horski zviždalo „crvenim đavolima“ i njihovom stručnom predvodniku iz Portugala.

– To je sloboda govora, posebno jer se radi o navijačima jednog Mančester junajteda, koje poštujem 200 odsto. Zadovoljan sam zalaganjem moje ekipe i poboljšanjem u igri, ali naravno da nisam rezultatom. Remi je loš za nas – priznao je posle meča kontroverzni Murinjo, u svom stilu našavši dodatno opravdanje u vidu odbijanja lokalne policije da obezbedi pratnju klupskom autobusu do stadiona, zbog čega je utakmica kasnila pet minuta.

Lopetegi je posle poraza od Sevilje i remija u derbiju sa gradskim rivalom Atletikom, u poslednja dva kola Primere, dobio vruć šamar na gostovanju CSKA, pa se mnogi u zemlji smenjenog selektora Španije pitaju da li je on dostojan naslednik višestrukog osvajača LŠ Zinedina Zidana.

– Nismo očekivali da ovde izgubimo bodove. Atmosfera u našoj svlačionici nije najbolja, ali moramo što pre da podignemo glave. Na poslednja tri meča nismo dobro izgledali, posebno u Sevilji. Ni u Moskvi nismo bili na našem nivou. Kada nema rezultata u kontinuitetu to je zabrinjavajuće, ali pronaći ćemo rešenje da izađemo iz ove situacije. Moramo da budemo pozitivni kako bismo uspeli da se vratimo na pobednički put – svestan je težine trenutka, ali i optimističan u vezi izlaska iz krize zvanično najbolji fudbaler sveta ove godine Luka Modrić, koji je tek u drugom poluvremenu izašao na travu „Lužnjikija“, ali nije sprečio poraz.

NJegovom zemljaku Niku Kovaču mediji postavljaju neugodna pitanja posle podele bodova sa Ajaksom u Minhenu, imajući na umu i činjenicu da su Bavarci pre toga, za kratko vreme, odigrali egal sa Augsburgom i ostali praznih šaka protiv Herte u Bundesligi.

– Definitivno nismo igrali dobro. Pogrešno smo dodavali loptu, gubili duele, a vremenom i samopouzdanje – ne beži od očiglednih problema hrvatski stručnjak, pre nekoliko meseci doveden iz Ajntrahta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari