Vera u boga i moć "Marakane" 1Foto: FoNet AP

Božija pomoć i atmosfera na krcatom stadionu „Rajko Mitić“ glavni su aduti Crvene zvezde za meč četvrtog kola Lige šampiona protiv Liverpula (18.55).

Crveno-beli su već na „Enfildu“ osetili moć vicešampiona Evrope kada su primili četiri gola, zbog čega su sada veoma oprezni u najavama šta se može očekivati u večerašnjem meču.

Trener Zvezde Vladan Milojević još jednom je unapred preuzeo na sebe svu odgovornost za slučaj rezultatskog debakla protiv Liverpula, ali je napomenuo da je uz „delije“ i „božiju pomoć“ možda moguće da se „ostvari pozitivan rezultat“.

– U grupi imamo ekipe koje iz sedmice u sedmicu igraju jake mečeve, igraju u najboljim ligama na svetu. To je druga dimenzija, nivo iznad. Znate i vi da je Liga Evrope takmičenje ispod Lige šampiona. Neću ovde da pričam o budžetima, na nama je da radimo ono što i uvek. Da se borimo za svaku loptu. Rezultat će kao i uvek ići na moju dušu. Nadam se da ćemo napraviti bolji rezultat nego u prethodna dva meča. Jako je bitno da imamo koncentraciju svih 90 minuta. To je ekipa koja je selektirana za osvajanje Lige šampiona. Ne smemo da imamo pauze ili prazne hodove. Oni kažnjavaju svaku sitnicu. Moramo u svakom trenutku da znamo šta radimo – rekao je Milojević.

Strateg Zvezde dodao je i to da na „Rajku Mitiću“ očekuje bolju atmosferu od one koju je napravio čuveni „kop“ na „Enfildu“.

– Ovde su dolazili mnogi veliki klubovi i nikome nije prijatno. Neće to uticati na igrače Liverpula, ali… Bili smo na „Enfildu“, daleko je to, baš daleko od našeg stadiona. Biće mi jako drago kada budu čuli pravo navijanje na „Marakani“. Ovo je veliki događaj za klub, zemlju i grad Beograd. Verujem da će biti pravi spektakl, jer znamo šta naši navijači mogu da prirede. Liverpul je favorit, na nama je da damo sve od sebe kao što smo to radili u prethodnom periodu. Ne znam da li pominjati trenera Klopa, njihov igrački kadar ili navijače. Bolje da ništa ne kažem, jer ću tako reći sve. Ponavljam, ponosan sam na momke što su priredili klubu ovakvu utakmicu. Nadam se da ćemo svi uživati – naveo je Milojević.

Strelac do sada jedinog gola za Zvezdu u Ligi šampiona Marko Marin takođe veruje da navijači mogu biti tas na vagi koji bi crveno-belima mogli da donesu pozitivan ishod. On je dodao i to da ne treba očekivati da će šampion Srbije napasti Liverpul po svaku cenu.

– Takvu atmosferu nisam mnogo puta doživeo. Videlo se koliko je bilo teško igračima Napolija, za koje su svi očekivali da će pobediti, pa se nadam da će tako biti i sutra. Onda ostaje na nama igračima da pokažemo na terenu nešto više nego u Liverpulu. Igrati otvoreno protiv Liverpula svih 90 minuta je smrt. Nijedna ekipa na svetu to ne radi, nismo toliko naivni. Mislim da ćemo igrati neki miks, trener nas je dobro pripremio, videćete na terenu – zaključio je Marin.

Malo engleskih novinara

Za razliku od poslednja dva Zvezdina evropska meča u Beogradu, protiv Salcburga i Napolija, juče je na konferenciji za medije povodom meča sa Liverpulom bilo tek nekoliko gostujućih novinara. S obzirom na to da se znatno veći broj engleskih novinara akreditovao za utakmicu, može se pretpostaviti da ih nije mnogo interesovalo šta imaju da poruče iz tabora crveno-belih.

Šaćiri nije došao u Beograd

Fudbaler Liverpula Đerdan Šaćiri prema očekivanjima nije doputovao u Beograd. Uprava Liverpula je još pre mesec dana sugerisala menadžeru Jirgenu Klopu da ga zbog političkih razloga ne povede u Srbiju.

– Putujemo u Beograd da kao fudbalski tim igramo fudbal. Čuli smo i pročitali spekulacije i tvrdnje kakav bi doček Đerdan Šaćiri mogao da ima u Beogradu. Iako nemamo predstavu šta bi tačno moglo da se desi, odlučili smo da u Beogradu budemo koncentrisani samo na fudbal, a ne na nešto drugo – poručio je Klop.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari